Ancestors & Rituals, tentoonstelling, dans- en muziekgroep (Europalia Roemenië)

Erfgoed

Tentoonstelling ‘Ancestors & Rituals’: het paradepaardje van Europalia Roemenië is een prestigieuze tentoonstelling over Constantin Brancusi (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de 20ste eeuw. Het is de allereerste keer dat er in Brussel een expo aan Brancusi wordt gewijd - de laatste solotentoonstelling vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs. Lees meer

Brancusi is een sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd. Hij introduceerde een nieuwe beeldentaal, los van de heersende academische stijl. In zijn oeuvre sublimeert hij de werkelijkheid tot alleen de poëtische essentie overblijft en slaagt hij er in de ziel van zijn onderwerpen bloot te leggen. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd.
De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privécollecties van over de hele wereld bijeen. Denk aan meesterwerken als ’Slapende muze’ ‘De Kus’ en ‘Leda’. Verschillende stukken worden voor de eerste keer getoond, samen met werk van tijdgenoten (Duchamp, Modigliani, Man Ray, e.a) en sculpturen van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Samenkomst station Kortenberg
Stationsplein z/n
3070 Kortenberg
zaterdag 14 december 2019 van 13:15 tot 17:00
€ 15,0
02 759 84 66