Art Decogevels en een rijk industrieel verleden

Architectuur

Decoratieve kunst

Design

Erfgoed

Geschiedenis

Kunst en kunsteducatie

Outdoor en adventure

Samenleving

Economie

Ga op ontdekking in deze stad in de Vlaamse Ardennen; inclusief  een rustpauze in een mooi historisch decor met lekkere versnapering. Een stadswandeling leidt je langs geometrische gevels van dé trendy bouwstijl van het interbellum.Tijdens het interbellum kende Ronse economische groei door een bloeiende textielindustrie... Lees meer

Ga op ontdekking in deze stad in de Vlaamse Ardennen; inclusief  een rustpauze in een mooi historisch decor met lekkere versnapering.


Een stadswandeling leidt je langs geometrische gevels van dé trendy bouwstijl van het interbellum.

Tijdens het interbellum kende Ronse economische groei door een bloeiende textielindustrie. Welvarende textielbaronnen lieten hun nieuwe woningen optrekken in de meest trendy stijl van dat moment, de Art Deco.  Deze stijl ontstond uit het verlangen naar een nieuwe architectuur die meer aandacht besteedt aan het functionele. Het resultaat is een strakke belijning en geometrische volumes. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken en materialen zoals cement en chroom, keramische of metalen ornamenten. Decoraties zijn een esthetische mengeling van geometrische patronen en levendige kleuren. Kenmerkend voor deze stijlvorm zijn de originele trapkokers met glas-in-lood in kleurrijke figuren opgebouwd uit cirkels en vierkanten.
De gids leidt je langs vele mooie gevels en brengt het verhaal van een boeiend textielverleden. Onderweg pauzeren we in een brasserie met een prachtig historisch interieur om te genieten van een koffie met streekgebak Bommelke.

 


13u50 - 14u00: opwachting door cultuurpauze aan voorzijde station Ronse
14u00 - 15u15: stadswandeling met gids
15u15 - 15u45: pauze met een drankje & gebak
15u45 - 16u30: vervolg wandeling
 

Toon kaart start aan Station Ronse
Winston Churchillplein
9600 Ronse
za 21/09/19 om 14:00
cultuurpauze.be
€ 23,0
www.cultuurpauze.be/programma/art-dec...
info@cultuurpauze.be
www.cultuurpauze.be/programma/art-dec...