Bezoek de afval-verbrandingsoven van MIROM Roeselare

Deze rondleiding is voor volwassenen en kinderen vanaf het 5e leerjaar. Een bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling). De groep telt minimum 15 personen en wordt beperkt tot 30 personen. Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op maandag of donderdag. Vraag een rondleiding voor je groep aan via de website. Lees meer

MIROM Roeselare beschikt als afvalintercommunale over een verbrandingsinstallatie waar de restafvalzakken op een milieuverantwoorde manier verwerkt worden. Met je klas kun je deze installatie gratis bezoeken. De bezoekers krijgen eerst informatie over de afvalberg en over het sorteren en recycleren van allerlei afvalsoorten.

Er wordt afgesloten met een rondleiding langs het verbrandings- en zuiveringsproces en de energierecuperatie- installatie. Bij een bezoek aan de installatie ontdek je al gauw de vele technologieën die nodig zijn om het afval, met aandacht voor de leefomgeving, te verbranden. Verbranden geeft warmte en warmte is energie. 4 kilo restafval bevat evenveel energie als 1 liter stookolie. MIROM beschikt over een warmtenet die gebouwen en serres in het Roeselaarse verwarmt. Daarnaast wordt deze warmte ook aangewend om elektriciteit te produceren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart MIROM Roeselare
Oostnieuwkerksesteenweg 121
8800 Roeselare
Ma Van 9:00 tot 16:00 Do Van 9:00 tot 16:00
MIROM
gratis
www.mirom.be/schoolvereniging/bezoek/...
communicatie@mirom.be