Boekvoorstelling "De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween)". Filip Osselaer

Literatuur

Vrijdagavond 26 juli gaat Johan Braeckman in gesprek met Filip Osselaer, over die laatste zijn pas verschenen boek "De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween)". Lees meer

Over het boek en de auteur: De voormalige Spaanse topwielrenner José Manuel Fuente, grote rivaal van o.a. Eddy Merckx en Lucien Van Impe, stierf – volgens de officiële lezing – in 1996. Zeven jaar later werd Van Impe door een man die beweerde Fuente te zijn, uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen.
Het werd een prettig gesprek over de wielertijd van toen, er werden zelfs foto’s genomen. Maar hoe kon dat? In 2017 volgde er zelfs een tweede uitnodiging. Was hier iemand uit de doden opgestaan? Of hadden we het over een fantast of bedrieger?
Auteur Filip Osselaer (ook bekend van ‘Freddy!’, ‘Lucien!’ en ‘De rivalen van Merckx’) ging op zoek naar de waarheid. Tot in Spanje, bij de familie van Fuente, maar ook bij alle getuigen en betrokkenen in dit ongelofelijke verhaal. Een waargebeurde mysteriethriller, maar tegelijk ook een beschouwing over de vloeibaarheid van identiteit en de mechanismen van de leugen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De CORRIDOR cultuurcentrum Olmenlaan1 Wetteren
Olmenlaan,1
9230 Wetteren
vrijdag 26 juli 2019 van 20:00 tot 22:00
gratis
franky@decorridor.be