Cursus kleding maken: broek met gulprits

Creativiteit

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Cursus kleding maken: broek met gulprits
Dinsdag 17 – 24 september
Dinsdag 1 – 8 – 15 – 22 oktober
Dinsdag 5 – 12 – 19 – 26 november
19.00 – 22.00 uur
50 euro/14 euro (aangepast tarief)
Inschrijven tot 9 september Lees meer

Staat er een naaimachine ergens te verkommeren? Je wilt deze wel gebruiken maar weet niet hoe er aan te beginnen? Het kriebelt om zelf eens een draagbaar kledingstuk te maken maar je weet niet hoe je dit moet doen?

Samen met een professionele herenkleermaker krijg je de kans om alles stap voor stap aan te leren. Je begint helemaal bij het begin en hebt absoluut geen voorkennis nodig.
Wat heb ik nodig? Hoe maak ik mijn naaimachine klaar? Hoe lees ik een patroon? Waar moe ik op letten bij het aankopen van materialen en stoffen? Hoe knip ik mijn stof? Welke technieken gebruik ik?
Stap voor stap neemt hij je mee in de wondere wereld van zelf kleding maken.

De cursus zal een zeer praktijkgerichte vorming worden waar zowel groeps- als individuele begeleiding aan bod komen. Iedereen kan zijn/haar patroon zelf onder begeleiding kiezen en werkt dit verder tijdens de lessen uit tot een draagbaar kledingstuk op maat voor hem of haar. In deze lessenreeks leer je om broek met gulprits, steekzak en gebiesde zak te maken.

Inschrijven doe je voor 10 lessen samen.
Meebrengen: je naaimachine, stikzijde, schaar, spelden, lintmeter, schrijfgerief, geweven lappen stof (oud versleten laken is perfect, geen breigoed of T-shirtstof)

Begeleiding: Patrick Lenvain is herenkleermaker en geeft dagdagelijks les naast het uitoefenen van zijn ambacht. De voorbije jaren heeft hij de basisvorming voor toekomstige kleermakers mee vorm gegeven om deze mooie stiel niet verloren te laten gaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sonia Houblon
Toon kaart LDC D'Ontmoeting
Mechelsesteenweg 485
3020 Herent
Van 17 september 2019 tot 26 november 2019
LDC d'Ontmoeting
€ 50,0
ldc.dontmoeting@sociaalhuisherent.be
016/85 30 20
ldcdontmoetingherent.blogspot.com