Cursus: Natuurgids (Bree)

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER!

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. 

OVER DE CURSUS

Natuurpunt CVN is de grootste gespecialiseerde vormingsinstelling in Vlaanderen. Het organiseert cursussen voor een breed publiek rond natuur, milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling. Hiervoor werkt het centrum nauw samen met vrijwilligers, lokale groepen en een open netwerk van samenwerkingspartners.

De cursus Natuurgids bestaat al meer dan 50 jaar. Natuurgidsen zijn in alle takken van de natuurbehouds- en milieubeweging actief. Daarnaast doen ook overheden en organisaties steeds meer beroep op gespecialiseerde natuurgidsen. De cursus Natuurgids is bovendien erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

INHOUD

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt. Je ontdekt de natuurpareltjes van Bree zoals Sint-Maartensheide en De Luysen. Er zijn 2 daguitstappen voorzien naar Voeren en naar de Hoge Venen.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH

De theorielessen en excursies vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00. De eerste bijeenkomst is op 1 september 2018 en de afronding is op 29 juni 2019. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen activiteiten. De lessen gaan door in Bree.

Aan het begin van de cursus ontvang je het definitieve programma. 

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via het formulier onderaan. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail (controleer zeker je spamfolder).

Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt of de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen? Dan krijg je korting en betaal je € 216. Als je bij aanvang van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je slechts € 180. Je betaalt veilig op onze website met je kaart of via overschrijving.

Bij je inschrijving kan je een OSCAR-attest aanvragen. Met dit competentiebewijs kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN aanvragen. Voor een gidsenbadge moet je aantonen dat je over praktijkervaring beschikt en/of een gespecialiseerde bijscholing hebt gedaan. Meer informatie hierover krijg je tijdens de cursus.

HANDBOEK

Na registratie van je betaling ontvang je via e-mail een link naar het digitaal leerplatform. Daar kun je het handboek gratis downloaden. Het leerplatform wordt actief bij de start van de cursus.

PARTNERS

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met:

Lees meer

Toon kaart Natuur.huis Mariahof
Mariahofstraat 51
3960 Bree
van 01/09/18 tot 30/06/19
Natuurpunt CVN
€ 240,0
Inschrijven Inschrijven
sandra.bamps@cvn.natuurpunt.be
0492 25 39 97
www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuu...