Cursus: Natuurgids (Kortrijk)

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Lees meer

LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER!

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. 

OVER DE CURSUS

Natuurpunt CVN is de grootste gespecialiseerde vormingsinstelling in Vlaanderen. Het organiseert cursussen voor een breed publiek rond natuur, milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling. Hiervoor werkt het centrum nauw samen met vrijwilligers, lokale groepen en een open netwerk van samenwerkingspartners.

De cursus Natuurgids bestaat al meer dan 50 jaar. Natuurgidsen zijn in alle takken van de natuurbehouds- en milieubeweging actief. Daarnaast doen ook overheden en organisaties steeds meer beroep op gespecialiseerde natuurgidsen. De cursus Natuurgids is bovendien erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

INHOUD

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt zoals Bos 't Ename, de Gavers, Marionetten, Uitkerkse Polders en Nachtegael.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH

Alle theorielessen en excursies vinden plaats op zaterdagvoormidag, indien anders aangegeven. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste bijeenkomst is op 29 september 2018 en de afronding is op 26 oktober 2019.

Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma via mail.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via het formulier onderaan. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail (controleer zeker je spamfolder).

Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt? Dan krijg je korting en betaal je € 216. Als je bij aanvang van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je slechts € 180. Je betaalt veilig op onze website met je kaart of via overschrijving.

LEERPLATFORM

Na registratie van je betaling ontvang je via e-mail een link naar het digitaal leerplatform, dit wordt actief bij de start van de cursus.

PARTNERS

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met

  • Natuurpunt Kortrijk
  • Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers

Toon kaart Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers
Eikenstraat 131
8530 Harelbeke
van 29/09/18 tot 27/10/19
Natuurpunt CVN
€ 240,0
Inschrijven Inschrijven
anke.desender@cvn.natuurpunt.be
0492 25 39 96
www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuu...