De kriebelbox in de opvang: workshop voor onthaalouders en kinderverzorgsters

Persoon en relaties

De workshop Kriebelbox Happy Kids Massagemethode is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de zorg draagt over kinderen van 0 tot 3 jaar: kinderverzorgsters in kinderdagverblijven en crèches, peuterleidsters en onthaalouders. Lees meer

We werken met de methode van Corina Elzenaar, de bedenkster van de Happy Kids Massage Methode. Het gaat hier over een vorm van respectvolle, gewenste aanraking, met aandacht en liefde gegeven, over de kledij heen.

De methode bestaat uit 22 verschillende grepen. Ze nodigen uit tot creativiteit doordat je er ook jouw eigen massageverhaaltjes, liedjes en versjes mee kan maken.

Tijdens de training leer je hoe je deze het beste kan toepassen binnen jouw werk en ga je oefenen met de verschillende grepen en mogelijkheden.

De Happy Kids Massage is zodanig ontwikkeld dat het geen of weinig voorbereiding vraagt.

Na deze workshop kan je de kinderen een korte massage geven volgens de Happy Kids Massagemethode met begeleiding van kriebelliedjes en massageversjes.

Maar je leert ook hoe je aan tactiele huidstimulatie kan doen en de kinderen verschillende materialen en texturen kan laten ervaren met materiaal vanuit de kriebelbox en dit op een speelse manier.

Indeling training:
Kennismaking
Algemene uitleg over het effect van kindermassage en hoe het werkt
De specifieke massagegrepen worden aangeleerd. Je ondergaat de massage zelf tijdens het oefenen van de grepen.
Je krijgt mogelijke toepassingen van de grepen met behulp van het “Happy Kids Massageboek” waar zowel massageverhalen, kriebelliedjes als meerdere oefeningen in staan.
De mogelijkheden over hoe je de Kriebelbox kan toepassen

Investering: 85€ inclusief Happy Kids Massage Kriebelbox met kriebelspeeltjes en het kleine HKM boekje plus online cursusmateriaal.

Na het volgen van de workshop kan je lid worden van de besloten Facebookgroep waarin alle documentatie en informatie van in de workshop ten allen tijde voor jou beschikbaar blijft:
- handout van de power point + filmpje met bijkomende uitleg
- alle filmpjes van de grepen/massages
- lijst met spelletjes en toepassingsmogelijkheden

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Heppie kids
Lapseheide 5
3980 Tessenderlo
maandag 26 oktober 2020 van 19:00 tot 21:00
Heppie kids
€ 85,0
heppiekids@outlook.com
0475 96 96 21