EFT (Emotional freedom technique)

Persoon en relaties

1 DAG (ANT), in het Engels Lees meer

Een eenvoudige, snelle en efficiënte techniek om angsten, spanningen en negatieve gedachten op te ruimen.

EFT is een eerstehulptechniek voor deze drukke tijden. Een simpele en leuke techniek die je in heel veel situaties kan toepassen – na een ruzie met een collega, bij stress voor een examen of hoofdpijn na een lange dag, en ook voor dieper liggende of langdurigere problemen zoals angsten en ziekten.

EFT kan je helpen om te centeren en te gronden en levert op die manier merkwaardig snel ontspanning en een betere gezondheid op.
De theorie achter EFT is dat negatieve emoties veroorzaakt worden door storingen in het energiesysteem van het lichaam. Door met onze vingertoppen op bepaalde acupunctuurpunten langs de meridianen te kloppen, heffen we die verstoringen die veroorzaakt zijn door stress, trauma of andere negatieve invloeden, op.

Ons verleden kunnen we natuurlijk niet veranderen, maar onze emotionele reacties erop wel. EFT neemt de triggers weg die ons bepaalde patronen in ons leven doen herhalen en ons beletten vooruit te gaan in het heden. Die triggers kunnen zich op allerlei manieren voordoen: angsten en fobieën, verslavingen, ziektes, ... EFT helpt deze blokkades op te ruimen en maakt dat we ons zowel op fysiek als emotioneel vlak beter gaan voelen.

EFT is eenvoudig te leren en toe te passen en werkt in heel veel situaties:

angst om voor een publiek te spreken
slaapproblemen
pleinvrees
verslaving aan suiker
allerlei soorten fysieke symptomen en kwaaltjes: hoofdpijn, chronische vermoeidheid, ...
angsten van kinderen, bijvoorbeeld rond slechte punten op school
...
Het werkt omdat de theorie en de praktijk hetzelfde zijn in alle situaties; EFT zorgt dat je je niet langer identificeert met het probleem, zodat je verder kunt gaan.

De focus van deze workshop is je te helpen snel innerlijke rust te ervaren, door het wegnemen van lichamelijke spanningen en van negatieve gedachtenpatronen die je beletten het leven te leven dat je wil. Het is een korte introductiecursus. Je krijgt de basistheorie en –praktijk zodat je ermee kan werken op jezelf, je familie en vrienden.

Deze cursus wordt in het Engels gegeven (indien gewenst aangevuld met Frans of Duits). Workshop in het Engels, vertaling naar het Frans of Duits mogelijk. De lesgeefster begrijpt ook heel goed Nederlands.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
vrijdag 13 maart 2020 van 13:00 tot 17:00
Oost West Centrum
€ 45,0