Genk leest 'Coniferen' van en mèt Max Temmerman - ONLINE

Literatuur

Genk Leest brengt mensen samen die hetzelfde boek gelezen hebben om er daarna van gedachten over te wisselen. Samen lezen, samen beleven, samen nagenieten. Onder deskundige begeleiding van Kaat Vrancken en ook deze keer in aanwezigheid van de auteur zelf! Lees meer

Na vier dichtbundels laat Max Temmerman een roman op de wereld los: Coniferen. Een donker familieverhaal in de schaduw van ... jawel ... de coniferen.

Vorig jaar wilde hij aan een vijfde dichtbundel beginnen en toen keek hij met afgunst naar de romanschrijvers. Hij zou graag eens willen doorschrijven en niet over elke komma moeten nadenken en daarom is hij aan de roman begonnen.

De reacties op zijn roman komen ook veel directer en vlugger dan de reacties op zijn dichtbundels. Het is een andere wereld.

Het is een duister boek. De zus van het hoofdpersonage lijdt aan achtervolgingswaanzin en moet zich daardoor in haar huis opsluiten. De broer sluit zich even hard op, maar dan om te schrijven en te werken. Het is een perfecte corona-roman dus. Het speelt zich helemaal af in het hoofd, de tuin, het huis en niks daarbuiten. Er is veel aandacht voor boeken, interieur en muziek. Het boek is wel vorig jaar geschreven, maar hetzelfde soort van paranoia steekt nu ten tijden van corona op. (uit www.langzullenwelezen.be )

De leesclub vindt plaats via ZOOM. We beperken het aantal deelnemers om voldoende inbreng van elke deelnemer te kunnen garanderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Genk
Stadsplein 3
3600 Genk
zaterdag 13 maart 2021 van 10:15 tot 12:30
Bibliotheek Genk
€ 5,0
bibliotheek@genk.be