" Gilbert van Schoonbeke, visie en durf "

Geschiedenis

Stadsgids Christel gidst jou door Antwerpen en laat je kennis maken met
“ Gilbert van Schoonbeke, visie en durf “ Lees meer

Als bastaardzoon wilde Gilbert van Schoonbeke zich bewijzen, en hoe ! Antwerpen beleeft haar gouden eeuw en Gilbert heeft plannen, grootse plannen. Als stadsarchitect en projectontwikkelaar bouwt hij voor de brouwers in de 16e eeuw de ‘ Nieuwstad ‘. Nu beter bekent als ‘ ’t Eilandje ‘. Daarvoor laat hij nieuwe waterwegen graven en aanleggen want de Schelde levert brak water. Om bier te brouwen heb je brandstof nodig ; turf in die tijd. Gilbert ontgint turf in Veenendaal (NL) over de oude Rijn. Ingenieur avant la lettre, fabrieksbaas, financier en waagweester maar ook mecenas en weldoener. Gilbert zal er de vruchten van plukken en wij, nu 500 jaar later, genieten er nog altijd van. Van het Eilandje langs de Stadswaag en de Academie, naar de Vrijdagmarkt tot de Graanmarkt. Ontdek hoe deze man met visie en durf onze stad haar eigen karakter heeft gegeven.
Duur : 2,5 uur.
Extra : drankstop kan voorzien worden.

Verder over deze wandeling :
Beginpunt : ingang van het MAS (Museum aan de Stroom) op ’t Eilandje. Eindpunt : Graanmarkt, aan de ‘Bourla’ schouwburg. Afstand : ongeveer 4 km.
Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Prijs individueel : € 16/pp (zonder drankstop) De wandeling gaat door vanaf 8 personen.
Prijs groep : € 125/wandeling (zonder drankstop). Max. 20 personen/groep.
Datum & tijdstip op aanvraag. Boeken kan telefonisch op + 32 479 70 50 49 (Christel), via info@c-tallant.be of via de website www.c-tallant.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum aan de Stroom (MAS)
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
Van do 18 april 2019 00:00 tot di 31 december 2019 23:59
C-TALLANT