Golfslag – Het talent van de toekomst

Literatuur

Met Ruth Lasters, Bert Moerman en ... Lees meer

Verse vangst van de beloften uit de letteren. De rijzende sterren van nu staan er opnieuw met nieuw werk. Hedendaagse thema’s en zorgen, de 21e eeuw sijpelt volop de letteren in, dankzij golf na golf van nieuwe namen die zich in de literatuur gooien. Ruth Lasters en Bert Moerman verdienden hun strepen met eerder werk en presenteren nieuw werk.

Ruth Lasters debuteerde met de roman Vlaggenbrief, waar de sfeer van Oostende niet uit weg te slaan was. Ze brak daarna helemaal door met haar dichtbundel Lichtmeters, die werd bekroond met de Herman De Coninckprijs. Haar nieuwe roman Vin gaat over de universele zoektocht naar evenwicht en waardering op de werkvloer. Tegelijk is het een liefdesverhaal over het ombuigen van obstakels tot een nieuw begin.


Bert Moerman verraste de literaire wereld met zijn eerste roman Niet dat het iets uitmaakt. Hij schopte het daarmee tot de podia van Saint Amour en kreeg het publiek helemaal mee. Meteen dook hij opnieuw de pen in voor Benny, waarin Daniël een oude klasgenoot tegen het lijf loopt en de gevolgen daarvan ertoe leiden dat hij de vat op zijn gezin verliest. Een roman over de complexiteit van het leven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart KAAP | Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk)
8400 Oostende
zondag 13 oktober 2019 van 11:00 tot 12:30
KAAP
€ 10,0
www.kaap.be