Gratis lezing: Pubers: een spurt (met hindernissen) naar volwassenheid.

Opvoeding

“Tieners geloven niet in Sinterklaas, maar wel in kabouters die na hen alles opruimen.” Lees meer

“We verlangen van onze dochter dat zij een fietshelm draagt op de fiets. Zij reageert echter heel opstandig en vindt dat zij dit zelf mag beslissen, dat wij haar toch niet meer kunnen dwingen, dat dit een ‘dictatuur’ is van ons, niemand dit moet dragen …”

“Wij vragen dat onze zoon de stroom uitschakelt wanneer hij weg gaat of gaat slapen, dat hij geen vuil laat liggen op zijn kamer en in de winter de verwarming dicht draait wanneer hij gaat slapen . Zijn (stief)vader controleert regelmatig zijn kamer om te zien of hij dit ook doet. Hij vindt het echter niet kunnen dat we op zijn kamer komen.”

Volwassen worden doe je niet in één twee drie. Opgroeiende pubers hebben heel wat nieuwe interesses en zijn op zoek naar hun nieuwe ik. Ze hebben duidelijk een eigen mening en gaan ervoor. Samen hebben we het over deze - voor ouders niet steeds even eenvoudige - levensfase van zoon of dochter. We formuleren een aantal praktische adviezen waar je als ouder of gezin zelf mee aan de slag kunt.

begeleiding: Maurits Wysmans, opleidinghoofd Sociale Readaptatiewetenschappen UCLL
locatie: Huis van Het Kind Malle, Lierselei 17, Malle
deze vorming is gratis
inschrijven via mail naar huiszoersel@olo.be met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer of bellen naar 03/270 06 73

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Huis van het Kind
Lierselei 17
2390 Malle
woensdag 9 oktober 2019 van 20:00 tot 22:00
Opvoedingswinkel Zoersel
gratis
03/270 06 73