" Hoe kleurt geld het leven?" door Frans de Clerck en Chris Maryns

antroposofische vereniging, kern Schoten
150 jaar Rudolf Steiner

© antroposofische vereniging

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.
Hoe kleurt geld het leven? lezing door Frans Declerck, voormalig directeur Triodosbank of Chris Maryns, financieel adviseur Mercurius vzw. Hoe kan geld een waarde-vol instrument zijn bij onze zoektocht naar zin in het leven? De Zin van het Leven of “zin hebben” in het leven? Deze lezing wordt gevolgd door een workshop met hetzelfde thema en kadert in een driedaagse rond " 150 jaar Rudolf Steiner"
Wie: Frans de Clerck en Chris Maryns
Waar: Kasteel van Schoten,
Kasteeldreef 61, 2900 Schoten
Wanneer:

vrij 25/02/11 van 14:00 tot 15:00

Prijs: Gratis
Contact: tel : 03/ 288 19 85
tel : info@150jaarsteiner.be
Links:
Meer informatie:

Persbericht:

150 jaar Rudolf Steiner in 2011

In het Kasteel van Schoten vindt een feestelijke driedaagse plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 februari 2011. We tonen een overzicht van de sociaal-culturele impuls die Rudolf Steiner in de wereld bracht, zoals die zich tot op heden in België ontwikkelt. Er is ruimte voor tentoonstelling, workshops, voordrachten en ontmoeting. De dynamiek van de antroposofie zichtbaar en ervaarbaar maken is ons streven, ook voor wie antroposofie nog niet ontmoet heeft.

Rudolf Steiner (1861 - 1925), een van de meest invloedrijke hervormers van de 20e eeuw, inspireert ook vandaag nog talrijke kunstenaars, ondernemers en wetenschappers over heel de wereld.
Hij vertegenwoordigde een holistische visie op de mens en de aarde, stichtte Steinerscholen en was de pionier van de biodynamische landbouw.
Zijn vernieuwingen geven vorm aan ons dagelijks en cultureel leven in meerdere opzichten. Dit komt tot uitdrukking, zowel in zijn bijzondere benadering van natuur en techniek, geneeskunde en cosmetica, als in zijn ruimte- en kleurcomposities.

Steiners architecturaal meesterwerk is het Goetheanum in Zwitserland. Van daaruit verspreidde zich de Antroposofie, door hem ontwikkeld en uitgewerkt. Zij verbindt mens en kosmos nauw met elkaar en gaat daarbij uit van het vanzelfsprekend bestaan van een spirituele wereld. Steiner deelde met ons zijn gedachten - die een uitdaging aan ons zijn om ons denken om te vormen - in meer dan 5000 lezingen en in een groot aantal boeken, die heden bijeengebracht zijn in meer dan 300 boekdelen.

Meer dan duizend Steinerscholen, enkele honderden sociaal-therapeutische centra, zowel als banken, klinieken en landbouwbedrijven, zijn over de hele wereld te vinden. Zij getuigen van een blijvende invloed en uitbreiding van Steiners ideeën tot in onze tijd.
Bij het begin van de 21ste eeuw winnen Steiners toekomstgerichte impulsen voor ecologische verantwoordelijkheid, de verhouding tussen arbeid en geld, en het voorkomen van schade op gebied van gezondheid en maatschappelijk welzijn, nog meer aan belang.

www.150steiner.be info@150jaarsteiner.be

Organisatie: vzw Antroposofische Vereniging in België, kern Schoten

© 2001-2015 Disclaimer