Kasteel van Loppem: neogotisch totaalkunstwerk

Antiek en brocante

Architectuur

Beeldhouwkunst

Schilderkunst

Decoratieve kunst

Design

Erfgoed

Geschiedenis

Politiek en maatschappij

Kunst en kunsteducatie

Meerdere kunstvormen

Maak kennis met een prachtig gerestaureerd monument met grote historische en artistieke waarde. Gezellig napraten doen we in een brasserie aan de rand van het kasteeldomein.   een harmonieus gebouw als decor voor een historische gebeurtenis uit 1918.Dit neogotische kasteel ligt in een romantische Engelse tuin met eeuwenoude bomen, vijvers en zelfs een doolhof... Lees meer

Maak kennis met een prachtig gerestaureerd monument met grote historische en artistieke waarde. Gezellig napraten doen we in een brasserie aan de rand van het kasteeldomein.

 


een harmonieus gebouw als decor voor een historische gebeurtenis uit 1918.

Dit neogotische kasteel ligt in een romantische Engelse tuin met eeuwenoude bomen, vijvers en zelfs een doolhof. Het is een imposant en uniek monument van de 19de eeuw, met prachtig bewaarde interieurs in volmaakte harmonie met de bouwstijl. De majestueuze hal, de rijkelijke salons, familiekapel en woonvertrekken tonen je het leven zoals het was in de 19de eeuw en vroege 20ste eeuw. Meubilair, glasramen, lusters, trappen, schouwen… alles werd met groot vakmanschap ontworpen en door plaatselijke ambachtslieden vervaardigd. Het Kasteel van Loppem heeft ook een grote historische betekenis. Koning Albert I en Koningin Elisabeth verbleven er in 1918 en de daar gevormde 'Regering van Loppem' kondigde er drie revolutionaire edicten af: de invoering van het algemeen enkelvoudig stemrecht voor mannen, de vernederlandsing van de Gentse universiteit en de erkenning van de syndicale vrijheid. Daarnaast herbergt het kasteel ook een mooie kunstcollectie met zowel werken uit onze middeleeuwen als Aziatische en Afrikaanse kunst.
Na het bezoek trakteert cultuurpauze op een lekkere versnapering.


14:00u - 14:10u: opwachting aan het kasteel
14:10u - 16:00u: gegidst bezoek in het kasteel
16:00u - 16:10u: korte wandeling tot aan brasserie
16:10u - 17:00u: traktatie met drank en versnapering

Toon kaart kasteel van Loppem
Steenbrugsestraat 26
8210 Loppem
za 03/10/20 om 14:00
cultuurpauze.be
€ 26,0
www.cultuurpauze.be/programma/kasteel...
info@cultuurpauze.be
www.cultuurpauze.be/programma/kasteel...