Korteknie Stuhlmacher - Architectuur in Samenhang -

Creativiteit

Op 18 maart 2021 komt Mechthild Stuhlmacher van het Nederlandse bureau Korteknie Stuhlmacher Architecten in C-mine praten over architectuur in samenhang, 'embedded architecture’.

korteknie

Lees meer

“Architectuur is een dienende discipline. Als architecten staan we niet op het podium, we zijn en maken het podium. Ruimtes ontwerpen die mensen willen en kunnen gebruiken en bewonen, betekent vaak het tegenovergestelde van het ontwerpen van dingen, objecten. De lezing gaat over het vieren van de bescheidenheid, het verdwijnen in het landschap, het omarmen van het materiaal, het verwelkomen van het onontworpene en het meebewegen met processen van groei en veroudering.”

Hun project voor het Predikheren in Mechelen won heel recent de Onroerend Erfgoedprijs 2020. Veertig jaar lang stond de Predikherenkerk leeg, nu is het een stemmige bibliotheek. Korteknie Stuhlmacher Architecten heeft een mooi palmares van Belgische projecten en ze werken hier ook heel graag. In België is er meer vrijheid in het ontwerpen, vergeleken met  de standaardisatie in Nederland. Ook in eigen land krijgt het Nederlandse bureau verdiende erkenning: Korteknie Stuhlmacher was één van de vijf genomineerden voor de prijs voor Architect van het jaar 2020.

Praktisch

Standaard inkomprijs: 12 euro
Inkomprijs voor studenten: 7 euro

Credits

foto inzet: © Maurice Tjon: Woonzorgcentrum Parkhof Machelen – Korteknie Stuhlmacher
foto in tekst: © Luuk Kramer: Het Predikheren – Korteknie Stuhlmacher i.s.m. Callebaut en Bureau Bouwtechniek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart C-mine
C-mine 10
3600 Genk
donderdag 18 maart 2021 van 20:15 tot 22:15
C-mine
€ 12,0
c-mine@genk.be
+32 (0) 89 65 44 90
www.c-mine.be/evenement/korteknie-stu...