Kunstgeschiedenis

Lees meer

Het Bauhaus
Op 1 april 2019 is het 100 jaar geleden dat architect Walter Gropius in de Duitse stad Weimar de design- en architectuurschool Bauhaus oprichtte.
De kiem voor het Bauhaus werd gelegd in de Werkbund, een vereniging die was opgericht in 1907 met het tweeledige doel de kwaliteit van fabrieksmatige geproduceerde goederen te verbeteren en de rol van ontwerpers in de industrie te vergroten. Onder de ontwerpers die bij de Werkbund betrokken waren, was de Belg Henry van de Velde, die een school voor kunst en ambacht opzette in Weimar.
Bauhaus was een idee dat niet alleen in Duitsland maar wereldwijd naam maakte. Functioneel ontwerp en moderne architectuur hebben hun stempel gedrukt op een heel tijdperk. Bauhaus was de ideale integratie van kunst en toegepaste kunsten, architectuur en design, dans en theater, en oefent tot op vandaag invoed uit, niet alleen op de creatieve kunsten maar ook op onze manier van leven. Enkele bekende sterren aan het Bauhaus-firmament zijn Paul Klee, Wassily Kandinsky en Ludwig Mies van der Rohe, die er in 1930 directeur werd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Cinema
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel
donderdag 19 september 2019 van 14:00 tot 16:00
Cultuurkring Hamont-Achel
€ 6,0