Lezing Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum te Oudsbergen-AFGELAST

erkende organisatie voor sociaal-cultureel volwassenenwerk

AFGELAST WEGENS COVID 19

Lees meer


Het Natuurhulpcentrum uit het Lmburgse Oudsbergen is het grootste en meest professionele opvangcentrum voor wilde dieren in de Eurregio. Jaarlijks worden er vele duizenden wilde dieren met de beste zorgen omringd. Verkeersslachtoffers, vogels die tegen ruiten vliegen, verweesde jonge dieren, olierampen en stroperij zijn maar enkele voorbeelden. Gekwetste dieren kunnen 7 dagen op 7 worden binnengebracht van 9u-22u. Het centrum beschikt over een eigen verzorgingsruimte, operatiekamer, intensivecare afdeling, couveuses voor de allerkleinsten, binnen- en buitenkooien, revalidatievijvers, vliegkooien, uitwenkooien en een omheind bos. Dankzij deze infrastructuur bereiden we onze pati�nten voor op een leven in de vrije natuur. Niet alleen accommodatie maar ook gekwalificeerd personeel, ervaren dierenartsen en gemotiveerde vrijwilligers zijn onontbeerlijk.

Het Natuurhulpcentrum is tevens uitgerust om exotische dieren tijdelijk op te vangen. Het gaat dan vaak om dieren uit circussen of dierentuinen die het niet te nauw nemen met de wetgeving. Soms houden ook particulieren illegaal exotische dieren als huisdier. Ons centrum bouwde in de loop der jaren kooien voor grote katachtigen, primaten, reptielen,.... Zo kunnen we deze dieren een veilig onderdak bieden tot er een nieuwe thuis is gevonden bij een gespecialiseerde opvang of een gerenommeerde dierentuin.

Sil Janssen, voorzitter en stichter van het Natuurhulpcentrum neemt jullie, met zijn boeiende fotoreeks, mee doorheen de geschiedenis van zijn opvangcentrum. Daarbij wordt niet alleen de werking toegelicht, maar haalt hij ook de meest memorabele momenten en patiënten aan, aangevuld met grappige, ontroerende en persoonlijke anekdotes.

Zaal Libbeke
Gellenberg 16A
3210 Lubbeek
vrij 11/12/20 van 19:30 tot 22:00
Natuurpunt Lubbeek
Inschrijven Inschrijven
gerda.vanhoovels@gmail.com
016 62 21 67
www.natuurpunt.be/agenda/lezing-sil-j...