Old-inateurs des Sixties

Wetenschap

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Lees meer

Grote Belgische bedrijven en instellingen installeerden in de sixties hun eerste centrale computers. De wereldtentoonstelling van 1958 speelde een belangrijke rol in dit nieuwe verschijnsel in ons land.
De komst van de minicomputers en later van de bureau computer zorgde er mede voor dat veel van deze apparaten, die een enorme ruimte in beslag namen, nu verdwenen zijn.Deze tentoonstelling biedt de bezoeker een unieke kans om deze systemen te (her)ontdekken. Je kennis laten maken met de indrukwekkende afmetingen van de elektronische datasystemen van de sixties is het doel van deze tentoonstelling. Tevens kun je een goed inzicht krijgen van de ontwikkeling van computers in de jaren 1960-1970, en de revolutie die de informatica toen doormaakte.
Je kunt de tentoonstelling bezoeken tot 30 juni 2020.
De vermelde openingsuren zijn geldig van april tot en met oktober; in deze periode is het museum ook open op de 1ste zondag van de maand van 14 to 17u maar gesloten op feestdagen!
Voor de periode van november tot en met maart: opening vanaf maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17u; gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen!

Toon kaart Nam-Ip Computer Museum
Rue Henri Blès 192A
5000 Namur
Nam-Ip Computer Museum
€ 8,0
081 34 64 99
www.nam-ip.be/NAM-IP-Event20181025.html