op ontdekking in een kunstige wildernis

Audiovisuele kunst

Beeldhouwkunst

Fotografie

Grafiek

Installatiekunst

Schilderkunst

Decoratieve kunst

Kunst en kunsteducatie

Atletiek, wandelen en fietsen

Meerdere kunstvormen

Actuele kunst in een verrassend en origineel perspektief; een ontdekkingstocht op een plek waar je na dit bezoek zeker nog een keertje zal terugkomen! Aansluitend trakteert cultuurpauze in de Open House Bar.   hedendaagse kunst beleven buiten de museummuren12 hectare natuurgebied en 20... Lees meer

Actuele kunst in een verrassend en origineel perspektief; een ontdekkingstocht op een plek waar je na dit bezoek zeker nog een keertje zal terugkomen! Aansluitend trakteert cultuurpauze in de Open House Bar.

 


hedendaagse kunst beleven buiten de museummuren

12 hectare natuurgebied en 20.000 m² overdekte ruimten: dat is de Verbeke Foundation, één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. Hier komen cultuur, natuur en ecologie samen. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes, met een ruime collectie collages en assemblages, en plaats voor tijdelijke tentoonstellingen. De gids leidt ons door binnen- en buitenruimtes van deze kunstsite. Al wandelend door het verwilderde natuurgebied ontdek je verrassende kunstwerken die stilaan opgaan in het groen, of net in schril contrast staan met hun omgeving. Verwacht hier geen strakke museale opstelling, maar laat je verwonderen door deze site die continu evolueert: soms slordig en ongepolijst, dan weer contradictorisch of complex. Cultuurpauze laat zich verwonderen en gaat op schattenjacht in deze wildernis. Als afsluiter word je in het serre-café een drankje aangeboden.
(buiten de reguliere openingsuren - beperkte plaatsen)


13.20 - 13.30u: opwachting door cultuurpauze aan de ingang
13.30 - 15.00u: bezoek met gids aan binnen- en buitenruimte
15.00 - 15.30u: cultuurpauze trakteert
15.30 - ...        : vrij bezoek aan Verbeke Foundation

Verbeke Foundation
Westakker z/n
9190 Kemzeke
woe 16/09/20 om 13:30
cultuurpauze.be
€ 23,0
www.cultuurpauze.be/programma/op-ontd...
info@cultuurpauze.be
www.cultuurpauze.be/programma/op-ontd...