Proefkot: Op expeditie naar Mars

Mars ligt ongeveer 225 miljoen kilometer bij de aarde vandaan. Er zijn al robots geland, maar mensen hebben nog nooit voet op de planeet gezet. Ruimtevaartorganisaties werken nu keihard om zo snel mogelijk de eerste mensen naar Mars te laten reizen en ze er misschien zelfs te laten wonen. Lees meer

Zou jij dat zien zitten? Wat heb je nodig om als mens naar een andere planeet te reizen? Hoe bereid je je voor, hoe kan je er overleven? Kan je er ademen, bewegen, voedsel en water vinden? Hoe pas je je aan op een planeet die wel wat lijkt op de aarde, maar er toch ook heel veel van verschilt?

Leer denken als een astronaut … en ga mee met de Proefkot-wetenschappers van de Universiteit Antwerpen op expeditie naar de ‘rode planeet’.

Programma
Lift off: Kennismaking & (Water)raketlancering
Programmeer je eigen Marsrover
Kan je Mars zien met je eigen gemaakte telescoop?
Ontwerp je eigen waterzuivering op een droge planeet
Microben: het (eerste) leven op Mars
Overleven op Mars dankzij chemische reacties
Light on Mars
Terug op aarde: Toonmoment

Data
De workshops gaan telkens door op woensdagnamiddag van 14u tot 17u op volgende data: 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 18/11, 25/11, 2/12 en 9/12 (toonmoment) 2020

Voor kinderen van het 5e of 6e leerjaar of het 1e jaar secundair.

Proefkot is de STEM-academie van de Universiteit Antwerpen en maakt deel uit van het STEM On The Road-project van de AUHA.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Universiteit Antwerpen - Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen 2 (Antwerpen)
Universiteit Antwerpen
€ 40,0
www.uantwerpen.be/proefkot
info@wetenschapaandestroom.be