Repair Café

Milieu en natuur

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een rokje met gebroken rits? Een PC die vast zit, een printer die niet meer print? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café. Lees meer

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je spullen waaraan iets hapert, gratis kan komen laten herstellen. Dorpsgenoten helpen elkaar op vrijwillige basis bij 't herstellen van kleding, fietsen, huishoudelijke elektra, computers, ICT, speelgoed, boekherstel (zachte kaft), kopjes lijmen, radio/tv, scharen/messenslijpen ... Neem zelf een vervangonderdeel of gebruiksaanwijzing mee. Je gaat er samen aan de slag met deskundige vrijwilligers, zoals elektriciens, naaisters, IT deskundigen en fietsenmakers. Gereedschap en materialen staan ter beschikking. Je spaart er niet alleen je portemonnee mee, maar ook het milieu, want je houdt de afvalberg er een beetje kleiner mee.

Dit initiatief wordt gesteund door de milieuraad van Hoeilaart en IVAGO. Repair Café is natuurlijk ook gewoon gezellig en informatief, want je kunt komen kijken hoe handig iemand je broek inkort, een gebroken voorwerp lijmt of leren hoe je je trage computer weer vlot trekt. Er worden ook zeker tips meegegeven.

Als je toch een gift wil geven kan dit zeker. Alle giften worden telkens gegeven aan een ander goed doel! Wie niets heeft om te repareren, is zeker ook welkom, het wordt een gezellig samenzijn met ontbijt, lunch, bar en andere milieugerichte activiteiten. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Op het Repair Café staat van 10 tot 15 uur een ploeg vrijwilligers klaar, van de vereniging Samen Voor uit Hoeilaart. Ook als je twijfelt of een voorwerp nog wel te herstellen is, kun je hier advies krijgen. Je kan ook om tips vragen hoe je aan een vervangingsonderdeel kunt komen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
zaterdag 7 maart 2020 van 10:00 tot 15:00
SamenVoor
gratis
samenvoor.be@gmail.com