Stad aan de Stroom (per fiets)

Erfgoed

Een kennismaking per fiets met drie oude 19de-eeuwse havengebieden, die het voorbije decennium een facelift ondergingen: Eilandje, Scheldekaaien en Zuid. Vernieuwing met waardering voor het verleden is hier sinds een tiental jaren volop aan de gang. De stadswand langs de Scheldekaaien verandert in een staalkaart van moderne architectuur. Lees meer

Een kennismaking met drie oude 19de-eeuwse havengebieden, die het voorbije decennium een facelift ondergingen: Eilandje, Scheldekaaien en Zuid. Vernieuwing met waardering voor het verleden is hier sinds een tiental jaren volop aan de gang. De stadswand langs de Scheldekaaien verandert in een staalkaart van moderne architectuur. Het Zuid is een centrum van kunst, cultuur en ontspanning. Het nieuwe justitiepaleis neemt in deze wijk een zeer prominente plaats in.
Op het Eilandje werden oude loodsen televisiestudio’s en één van de oudste dokken een jachthaven. Het Museum aan de Stroom zal ook hier de toekomst van de buurt bepalen. In 2006 opende het stadsarchief zijn deuren in het Sint-Felix pakhuis.
Kortom, drie gebieden die het gezicht van de stad bepalen.

?Max. 15 personen per gids.?Eventuele huur van een fiets is niet in de prijs inbegrepen.

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Met de fiets?? Vertrek: Steenplein aan de fietsverhuurdienst Freewieler
??Einde: Steenplein
??Duur: 2 à 3 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Steenplein
Steenplein -
2000 Antwerpen
Antwerpen Averechts
€ 115,0