Strategie van het Geluk - deel 2

Zingeving, filosofie en religie

Dr. Gerbert Bakx, stichter en bezieler van de Academie voor Levenskunst vzw, focust in deze online lezingenreeks op twee belangrijke levensvragen: 1/ Hoe omgaan met de diverse vormen van lijden? 2/ Hoe inhoud en richting geven aan het leven op grond van eigen inzichten en waarden? Want gelukkig 'zijn' is niet hetzelfde als geluk 'hebben'.
Meer informatie en inschrijven: https://bartdemeutter.wixsite.com/academielevenskunst Lees meer

In Deel I van deze reeks besteedde Gerbert Bakx specifiek aandacht aan de eerste belangrijke vraag, met name hoe om te gaan met diverse vormen van lijden en het creëren van de ervaring van geluk op basis van mindfulness (aandacht, bewustzijn, aanvaarding) en heartfulness (mededogen, ‘compassion’).

In dit tweede deel stelt Gerbert Bakx een meer algemene visie voor, om met meer wijsheid en resourcefulness (vaardigheid, veerkracht, ‘empowerment’) met het leven om te gaan. Om er - op grond van eigen inzichten en waarden - meer inhoud en vorm aan te geven en het beste en het grootste in ons wakker te maken.

De Strategie van het Geluk is een filosofische en spirituele reisapotheek, een deskundigheidsverhogend welzijnspakket met een synthese van elementen uit het hedendaagse Westerse denken en de tijdloze wijsheid uit Oosterse en andere culturen, om de kleine en grote tragedies van het leven positiever en met meer lichtheid te benaderen.

Het gaat niet om magische technieken, mirakelremedies of (pseudo)spirituele vluchtwegen, maar om inspirerende ideeën die duurzaam werken voor eenieder die beperkende overtuigingen wil laten varen en de moeite wil nemen met nieuwe ogen naar het leven te kijken. Het gaat om het aanreiken van bevrijdende en empowerende inzichten die de deur openen naar het creëren van nieuwe ervaringen.

De Strategie van het Geluk is ook een uitnodiging om tot een groter bewustzijn en een meer creatieve levensstijl te komen, een manier om van binnenuit te leven, volgens eigen waarden en inspiratie, in plaats van geleefd te worden door omstandigheden of gedragingen van anderen.
Het is de kortste weg naar een leven met meer levenskunst en geluk.

Je hoeft niet per se deel I gevolgd te hebben om deel II te kunnen volgen.
Eenmaal ingeschreven en betaald, ontvang je de link naar de online lezing. Na afloop van de lezing krijg je ook de opnamelink toegestuurd, zodat je het opnieuw kunt beluisteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ONLINE
ONLINE
3000 Leuven
di 22 september 2020 van 19:30 tot 21:30
di 29 september 2020 van 19:30 tot 21:30
di 6 oktober 2020 van 19:30 tot 21:30
di 13 oktober 2020 van 19:30 tot 21:30
di 20 oktober 2020 van 19:30 tot 21:30
Academie voor Levenskunst
€ 50,0
miajansen@skynet.be
0474 58 75 49
www.academievoorlevenskunst.be