Theaterlessen in Antwerpen

Tekst en muziektheater

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Anima Vinctum vzw organiseert theaterlessen in tekst en beweging – het anders leren zien, voelen en bewust worden door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama. Lees meer

Hoe het lichaam bewust maken, beheersen en aanwenden, om gestalte te geven aan een personage? Hoe vandaar uit werken aan de transformatie van ‘de speler’ naar de ‘heelwording van het personage’? Dit methodiek steunt op tekst- en bewegingsleer, improvisatietechnieken en de identificatie met repertoireteksten. We volgen een aantal elementen van Laban (ruimte en lichaam), method acting d.m.v. impro- en (eigen) teksten en commedia del arte.

De theaterlessen staan onder de leiding van Jacques De Bock, een ervaren pedagogisch gevormd theatermaker met ruim 30 jaar ervaring als regisseur en acteur. Hij wordt bijgestaan door Laetitia Van Haverbeke, met ruime ervaring in bewegingstheater en choreografie.

Jacques De Bock geeft spraak- en lichaamstaal, tekst interpretatie en monoloog leer.
Toneelspelen is niet spelen maar worden. We proberen in mijn lessen aan de hand van eigen ervaringen en analyse een rol op te bouwen en vorm te geven.

Laetitia Van Haverbeke geeft bewegingsleer, choreo en improvisatie technieken.
In mijn lessen bewegingsleer, leer je voelen hoe je je lichaam kan bewegen en gebruiken door middel van lichamelijke beheersing.
Laat je leiden door muziek. Voel alles door je heen stromen. Beweeg zoals je ziel het je aangeeft!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Antwerp Dollhouse
Lange Nieuwstraat 32
2000 Antwerpen
Van 7 oktober 2019 tot 25 mei 2020
Anima Vinctum - Muziekkunst voor Dans & Theater
€ 56,0
www.animavinctum.com/theatercursussen...
info@animavinctum.com
www.animavinctum.com/theatercursussen...