Toen de dieren nog spraken

Kom je verwarmen in het Abdijmuseum Ten Duinen met twinkelende verhalen, verteld door echte topvertellers. Er is een wandeling voor gezinnen om 14.30 uur en eentje voor volwassenen om 16.30 uur. Lees meer

Gezelligheid troef! Want geef toe, wat is er nu knusser dan in de winter samen naar een spannend verhaal te luisteren? De inspiratie voor de verhalen van deze vierde editie vinden de vertellers in iets wat we elke dag kunnen gebruiken. Wat hulp van vrienden! Dankzij teamwerk kunnen we heel wat bereiken, toch? Dat beseften de monniken van de Duinenabdij ook toen ze in de middeleeuwen met de bouw van de abdij begonnen: vele handen maken licht werk!

Marijke Goossens (vertelt in de Nederlandstalige wandeling)

Marijke noemt zich graag de VertelSter van 1001 Verhalen. Met één vingerknip neemt ze jou mee naar wonderlijke werelden vol magie. Haar stem is warm, haar présence uitnodigend. Met haar grootse verbeelding en inleving en een authentieke vertelstijl kan je van haar zeggen dat ze een vertelster ‘pur sang’ is!

Niels Brandaan Cotterink (vertelt in de Nederlandstalige wandeling)

Niels is verhalenverteller én theatermaker. Een meester in de vertelkunst! Met zijn tomeloze verbeelding en fijnzinnig vakmanschap, verovert hij al 25 jaar de harten van zijn publiek. De voorstellingen die Niels maakt zijn filosofisch getint en net zo divers als de verhalen die hij vertelt. In 2010 richtte hij huis Brandaan op, voor vertelkunst en verbeelding, waar hij samen met anderen de kunde van het vertellen onderzoekt, uitdraagt en doceert.

Fred Versonnen (vertelt in de Nederlandstalige wandeling)

Wie eerdere edities meemaakte van ‘Toen de dieren nog spraken’, zal verteller Fred vast en zeker herkennen. Zijn zak zit vol met volksverhalen, mythes, legenden en sprookjes. Hij neemt je mee op reis langs vergeten paden naar een wereld van toen, van ooit en van ergens ver weg. Of vlakbij. Een wereld vol kleurrijke figuren die vreselijke en spannende avonturen beleven. En het einde is nooit zeker...

Pascal Guéran (vertelt in de Franstalige wandeling)

Formé au théâtre, Pascal Guéran a été acteur pendant de nombreuses années. En 1995, il rencontre un vieux conteur français, Jean-Pierre Chabrol, et cette rencontre lui donne l’envie de se mettre à raconter. Initié à la culture traditionnelle du Japon par sa mère japonaise, Pascal Guéran partage avec le public ses histoires du Pays du Soleil Levant. Depuis une vingtaine d’années, ce conteur présente ses spectacles dans le monde entier... en France, en Suisse, au Québec, mais aussi au Brésil, en Pologne, en Roumanie,…

Live-illustraties door Yule Hermans

Yule is een jonge illustratrice. Speciaal voor ‘Toen de dieren nog spraken’ zal ze live tekenen tijdens de vertellingen. Yule volgt haar gevoel en zo creëert ze sfeervolle en poëtische beelden, telkens in haar eigen herkenbare stijl.

À Bout de Souffle (Sfeervol optreden na je vertelwandeling)

Elle Yana en Rein De Vos vormen ‘À Bout de Souffle’. Dit duo tovert elke ruimte waarin ze spelen om tot ‘Café Chantant’. Klaar om uitbundig te zingen in Franse stijl? Champs- Elysées, L’ été Indien, Gigi L’ amoroso, Tombe la neige, Les lacs du Connemara, Les filles du bord de mer… Alle grote chansons van de jaren ’60 en ’70 passeren de revue.

Praktische info:

Zaterdag 28 december 2019
Abdijmuseum Ten Duinen, Koninklijke Prinslaan 2, 8670 Koksijde

SPEELTIJDEN
14:30 (gezinnen: geschikt voorjong (5+) en minder jong)
16:30 (volwassenen, 16+)

TICKETS
Volwassenen: € 7
6-18 j.: €5.
Jonger dan 6 jaar of verkleed in middeleeuws thema: Gratis.
Tickets enkel aan de deur te verkrijgen de dag zelf vanaf 13 uur.

NUTTIGE INFO
Zowel in het Nederlands als in het Frans.
Duur: +- 2 uur.
De wandelingen starten stipt en vinden binnen plaats.
De vertrouwde museumopstelling, expo en site bezoeken, kan op deze dag uitzonderlijk niet. De Virtual Reality beleving van het museum is op deze dag wel open, tussen 14 en 16 uur, maar is niet inbegrepen in de prijs van een vertelwandeling-ticket.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
za 28 december 2019 van 14:30 tot 16:30 za 28 december 2019 van 16:30 tot 18:30
Abdijmuseum Ten Duinen
€ 7,0
abdijmuseum@tenduinen.be
058 53 39 50
www.tenduinen.be/toendedierennogspraken