Waarom vergissen wij ons zo vaak.

Zingeving, filosofie en religie

Waarom vergissen we ons zo vaak? Lees meer

1. Waarom vergissen we ons zo vaak?
Wij mensen vergissen ons vaak en veel. Hoe komt dat? Niet alleen misleiden onze zintuigen ons meer dan veel, maar wanneer we ons verstand gebruiken maken we ook behoorlijk wat fouten. In de lezing zullen daarom optische illusies aan bod komen – hoe misleidend zijn onze ogen? – maar ook het oor – het is minder bekend dat ook onze oren ons kunnen bedriegen – en ten slotte de zogenaamde cognitieve illusies waar ons vermogen om helder en correct na te denken zwaar wordt beproefd. De verklaring is, zoals ik zal verdedigen, te zoeken in onze evolutionaire geschiedenis.

Wie is Jean Paul VAN BENDEGEM?
Hij is geboren te Gent op 28 maart 1953 en is licentiaat in de wiskun¬de en doctor in de wijsbegeerte. Thans is hij emeritus professor aan de Vrije Universiteit Brussel. Voorheen was hij buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel voor de vakken logica en wetenschapsfilosofie en deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. Van 2005 tot en met 2009 was hij decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de VUB. Naast zijn lesopdracht was hij tevens directeur van het Centrum voor Logica en Wetenschapsfilosofie (www.vub.ac.be/CLWF/) waar een twintigtal onderzoekers aan verbonden zijn en is hij nog steeds de uitgever van het logica-tijdschrift “Logique et Analyse”.

Wij verwachten u voor deze zeer interessante lezing opmaandag 18 november 2020 om 20.00 uur in LDC De ontmoeting, Boudewijnstraat, 2340 Beerse
Ook uw partner, kinderen, familie , vrienden en kennissen zijn van harte welkom.
De bijdrage voor leden is 5,00 euro, voor niet leden 10,00 euro.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart LDC De Ontmoeting
Boudewijnstraat 10
2340 Beerse
maandag 18 november 2019 van 20:00 tot 22:30
Markant Beerse
€ 5,0