Workshop Documentaire voor Anderstalige Nieuwkomers

Creativiteit

Gedurende 3 weken krijgen tien minderjarige nieuwkomers die leerling zijn op een Brusselse OKAN-school of ex-OKAN-leerlingen, die al doorgestroomd zijn naar het reguliere onderwijs, een workshop van documentairemaker Bram Van Paesschen. Lees meer

De deelnemers krijgen al doende een initiatie in de drie belangrijkste stappen van een filmproductie: schrijven, filmen en monteren. Elke deelnemer maakt een korte documentaire van ongeveer vijf minuten.

Aan alle deelnemers zal gevraagd worden een herinnering (al dan niet in hun moedertaal) neer te pennen. Deze tekst zal door de deelnemers ingesproken en opgenomen worden. In een later stadium zullen de deelnemers deze tekst trachten naar het Nederlands te vertalen voor de ondertiteling van hun kortfilm.

Op basis van deze tekst gaan de deelnemers op zoek naar beelden in hun omgeving (Brussel) die ze met deze tekst of de emoties die deze oproept associëren. Voor ze op pad gaan, krijgen ze een korte initiatie over hoe de verschillende parameters van het medium een beeld, genomen in de realiteit, kunnen beïnvloeden.

In een laatste stadium wordt de deelnemers de basis aangeleerd van een proffesioneel montage programma. De voice-over en de beelden die ze schoten worden tot een persoonlijke kortfilm gesmeed.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Muntpunt
Munt 6
1000 Brussel
maandag 10 augustus 2020 van 13:00 tot 23:59
OKAN anneessens-Funck
0478623412
bravapa@icloud.com
www.facebook.com/groups/228032380625090