Roel Daenen wint eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs

woensdag 21 maart 2012

De laureaat van de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs is bekend: Roel Daenen, de coördinator van Erfgoeddag.

De prijs gaat naar de persoon die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de popularisering van geschiedenis. Aan de Davidsfonds Geschiedenisprijs hangt een bedrag van 2.012 euro en hij wordt uitgereikt in het kader van de 10de Nacht van de Geschiedenis, die op 20 maart plaatsvindt.

Uit een shortlist van negen kandidaten werd Roel Daenen, de coördinator van Erfgoeddag, verkozen tot eerste laureaat van de Davidsfonds Geschiedenisprijs. De jury omschreef hem als volgt: ‘De bescheiden coördinator en communicator van een van de grootste historische evenementen in Vlaanderen komt te weinig in beeld, maar verdient dat wel.’ Roel Daenen (°1974) studeerde geschiedenis aan de UGent en coördineert voor FARO de jaarlijkse Erfgoeddag. Hij schrijft ook voor tijdschriften als ZozoLala en Stripgids en is klassieke muziekredacteur van Brussel Deze Week/Agenda. Aan de Davidsfonds Geschiedenisprijs is een symbolisch bedrag van 2.012 euro verbonden, een bedrag dat elk jaar met een euro wordt vermeerderd.


Tiende Nacht van de Geschiedenis

De Davidsfonds Geschiedenisprijs wordt uitgereikt in het kader van de 10de Nacht van de Geschiedenis, één van de grootste erfgoedevenementen van Vlaanderen. Op dinsdag 20 maart 2012 zullen zo’n 245 Davidsfonds afdelingen en erfgoedpartners in Vlaanderen creatieve en verrassende geschiedenisactiviteiten rond het overkoepelende thema ‘Drank’ organiseren. Op het menu staan evenementen rond onder meer whisky, thee, bier, wijn, jenever, likeur en zelfs water en melk.

>> Hier vind je alle info over De Nacht van de Geschiedenis.

© 2001-2015 Disclaimer