Aanbevelingen voor een nog beter leven - DIGITALE VOORSTELLING

Literatuur

Behoud de Begeerte nodigt een divers gezelschap uit om commentaar te geven op wat voorbij is enom vooruit te blikken naar het volgend jaar. Lees meer

Tijdens de voorbije 10 edities kreeg het publiek meer dan 100 aanbevelingen voor een beter leven.


En toch is onze planeet nog niet helemaal op orde, moeten we helaas vaststellen. Daarom hebben we nog meer aanbevelingen in voorraad, want anders kan het geen kerst en nieuw worden. Met dit verschil echter: "Aanbevelingen voor een nog beter leven" wordt dit jaar toepasselijk omgedoopt tot "Aanbevelingen voor een leven" en we presenteren ze digitaal.


De onzekere weg voor de zekere nemen: dat werd ons vorig jaar door Yousra Benfquih aanbevolen. Een raad die 2020 zelf waarmaakte door wild om zich heen te schoppen.


Voor de gelegenheid wordt de voorstelling voornamelijk bemand door schrijvers, die eigenaardige mensensoort die erin slaagt zowel de realiteit in taal te vatten als aan diezelfde realiteit te ontsnappen.


Doorgewinterde schrijvers staan naast nieuw talent. Oude bekenden van Behoud de Begeerte, Antjie Krog, Michel Faber en Kristen Roupenian, mogen helaas de grens niet over. Zij brengen hun bijdrage vanuit hun thuisland.


Met Anneleen Van Offel, Marta Maes, Tiemen Hiemstra en Ellen Schoenaerts staat een jonge ploeg klaar in onze eigen Bibliotheek Permeke, sinds jaar en dag de plek waar u uw aanbevelingen krijgt. Dat u naast escapisme en realiteitszin dus ook een pak schoonheid aangereikt zal krijgen is dit jaar, om wat tegenwicht te bieden aan de door Yousra voorspelde onzekerheid, een zekerheid. 


Nicolas Rombouts zorgt vanuit zijn studio voor muziek.


Het laatste woord is gereserveerd voor aftredend directeur Luc Coorevits. Niemand beter om de overgang van dit jaar naar het volgende in te leiden dan de man die er 37 jaar lang in slaagde de begeerte te behouden.

Behoud de Begeerte
ONLINE
woensdag 23 december 2020om 16:00
Bibliotheek Permeke
gratis
www.permeke.org/nl/event/80500/door-b...