AFGELAST: Een uur cultuur - Yves Van Durme en Carlos Alleene

Kunst en kunsteducatie

Een uur cultuur zorgt voor een reeks culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken over diverse thema’s, gemodereerd door twee klasbakken uit eigen stad: Yves Van Durme en Carlos Alleene. Onbetaalbare ontmoetingen en daarom gratis. Lees meer

Zondag 2 februari – Bart Stouten
Klara luisteraars kennen zijn stem van Klassiek Leeft!, het ochtendprogramma dat Bart Stouten presenteert op de klassieke muziekzender. Dat Bart een intense relatie heeft met poëzie blijkt niet alleen uit zijn radiobijdragen maar ook uit het grote aantal dichtbundels dat hij al heeft gepubliceerd. Maar Bart heeft ook iets met Bach. Daarover schreef hij een Chaconne in woorden, een literair essay. Over Bach, over Klara, over poëzie en over zijn recentste prozawerk 'Liefde en andere overvloed' praat Bart Stouten in Een uur cultuur op zondag 2 februari.

Zondag 8 maart – Pascal Verbeken
Pascal Verbeken (1965) studeerde Germaanse filologie aan de UGent en staat bekend als Wallonïekenner. Hij was achtereenvolgens redacteur van De Standaard en Humo, als freelancer schreef hij voor Knack en De Morgen. Bekende werken van hem zijn onder andere: 'Arm Wallonië', 'Grand Central Belge' en 'Duistere wegen - Vincent van Gogh in de Borinage'. In zijn recente boek 'Brutopia - De dromen van Brussel', verkent hij de weelderige salons in de Belgische hoofdstad, maar beschrijft hij eveneens de achterbuurten. Carlos Alleene gaat met hem in gesprek over zijn diverse publicaties en zijn niet aflatende liefde voor Wallonië op zondag 8 maart.

Zondag 19 april – Jan Smets - AFGELAST
Op zijn achtenzestigste debuteerde Jan Smets, eregouverneur van de Nationale Bank met 'Theater'. Een onvervalste whodunit die hij voor zijn vrouw schreef, maar voordien niet uitgegeven raakte. De liefde voor de literatuur heeft hij van zijn vader die als journalist ook enkele romans heeft geschreven. Zijn moeder was een enorme fan van Agatha Christie. Dankzij 'Theater' kreeg Smets de vraag om zijn visie op de financiële wereld neer te schrijven. In 'Economie en het goede leven’ heeft hij het o.a. over de rol van de Europese Centrale Bank, het creëren van jobs, de sociale zekerheid, enzovoort. Over deze en andere thema's praat journalist Carlos Alleene met hem op zondag 19 april.

Praktisch
Wanneer? Zondag 2 februari, 8 maart en 19 april 2020 om 11 u.
Waar? Leietheater, Brielstraat 8, 9800 Deinze
Toegang? Gratis, vooraf reserveren via ticketshop Leietheater sterk aanbevolen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Leietheater
Brielstraat 8
9800 Deinze
zo 19 april 2020 van 11:00 tot 12:00
Leietheater
gratis
www.leietheater.be/tickets
www.leietheater.be