Analoog voor durvers: de pinhole camera

Kunst en kunsteducatie

De pinhole camera of gaatjescamera is één van de eerste camera's uit de geschiedenis. De eerste ontwerpen dateren uit de 16e eeuw! En alsof analoog fotograferen nog niet voldoende uitdaging is in deze digitale tijd, gaan wij tijdens deze cursus nóg verder. Analoog, zonder lens, mét zelfgebouwde camera. 
Een pinhole-camera is, simpel gezegd, een doos met een gat van minder dan een millimeter groot. Door dat gat komt het licht binnen, waardoor je dus geen lens nodig hebt. Een stuk lichtgevoelig papier, een onderwerp en een beetje licht doen de rest en voor je het weet heb je een foto! 
Werken met een pinhole camera is dus een kwestie van vereenvoudigen, én je verliest je niet in de honderden opties op je digitale camera. Back to basics! Welk beeld maak je als je er maar tien kan maken op een dag? Waar droom je van om te fotograferen en hoe kan je dit omzetten in een sterk beeld?
Prikkelt dit oeroude en eenvoudige procedé ook je nieuwsgierigheid? Lore loodst je met aanstekelijk enthousiasme en veel liefde voor de fotografie doorheen dit verrassende weekend. 
Aan de hand van uitdagende oefeningen gaan we veel verder dan het toepassen van het pinhole trucje. We kijken bijvoorbeeld ook naar hoe bepaalde keuzes in ons beeldvlak spannende composities kunnen opleveren. Stof genoeg om er een heel weekend op los te experimenteren!  Lees meer

Begeleiders: Lore Stessel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lore Stessel
Toon kaart OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4
3000 Leuven
za 28 november 2020 van 10:00 tot 17:00 zo 29 november 2020 van 10:00 tot 17:00
WISPER
€ 98,0
Inschrijven
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9289
saskia@wisper.be
www.wisper.be