Archeologiedagen: rondleiding Hof Ter Hille (VOLZET)

Update: deze activiteit is volzet. Lees meer

In heel Vlaanderen kan je in het weekend van 9, 10 en 11 oktober activiteiten rond archeologie ontdekken. Ook Koksijde graaft mee naar het verleden. Op zondag 11 oktober kan je aansluiten voor een rondleiding op één van de vroegere uithoven van de Duinenabdij: Hof Ter Hille. Vandaag kan je er terecht voor een potje golf, maar er schuilt ook een mooie geschiedenis onder al dat gras.

Onder begeleiding van archeoloog Alexander Lehouck ontdek je meer over de historiek en de vondsten die de opgravingscampagnes enkele jaren terug opbrachten. Wat waren de conclusies na het archeologisch onderzoek? We bezoeken onder andere het gerenoveerde hoevegebouw dat nu dienst doet als clubgebouw, geven tekst en uitleg bij de eeuwenoude vondsten in de vitrines en gaan buiten op zoek naar de ‘duivelsput’.

Praktisch: gratis, maar online reservatie via www.tenduinen.be is verplicht. Maximum 20 personen. Op zondag 11 oktober van 10.30 tot 12 uur. Startlocatie: onthaal Golf Ter Hille. Mondmasker is verplicht. Een activiteit door Abdijmuseum Ten Duinen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Golf ter Hille
Hof ter Hillestraat 2
8670 Oostduinkerke (Koksijde)
zondag 11 oktober 2020 van 10:30 tot 12:00
Abdijmuseum Ten Duinen
gratis
webshopticketsmuseakoksijde.recreatex...