BLENDED | LUX thuispodium voor zangers en muzikanten: coaching, creatie, editing

Kunst en kunsteducatie

Dit is een BLENDED cursus die hoe dan ook doorgaat, in een flexibele lesomgeving.  De sessies van blended cursussen kunnen verschillende online en offline vormen aannemen. Als je inschrijft voor deze cursus, stel je je dus open voor de mogelijkheid van alternatieve lesomgevingen die je op nieuwe manieren uitdagen en verrassen! Meer info op www.wisper.be/voorjaar21
///
Deze opleiding is voor muzikanten en zangers die hun zang of muziekspel onder de loep willen nemen en willen werken aan een (homestudio) recording met vocale en/of instrumentale opnames in de hoofdrol. Je werkt al dan niet samen met andere deelnemers aan een eigen project. Dat kan een zelfgeschreven of bestaande song zijn, maar ook een soundscape of percussiestuk! Je leert ook thuis opnemen zodat je achteraf helemaal zelf aan de slag kan.
Je doorloopt het hele maakproces van inspiratie tot een afgewerkte opname. Daar komt heel wat bij kijken: finetuning van techniek en interpretatie, improvisatie en samenspel, compositie en arrangement, coachen en eigen ideeën vormen, opnemen en bewerken van opnames. We gaan niets uit de weg!
Bart coacht je bij zangtechniek en performing, improvisatie en interpretatie, compositie en inhoud. Yannick gidst je doorheen alle stappen van het opnameproces: het gebruik van sounds en loops in functie van jouw creatie en het bewerken van opnames. We onderzoeken een aantal gangbare programma’s voor muziekopname en leren welke microfoons er zijn en hoe we die gebruiken. Wat is een audio interface? Hoe en welke kiezen?
De reeks verloopt in verschillende fases. In het begin leren we elkaar muzikaal kennen aan de hand van jams en muzikale creaties. Zie het als een muzikale speeddate! Nadien wordt er gebrainstormd en geëxperimenteerd om verdere mogelijkheden af te tasten. Iedere muzikant of zanger komt via dit proces terecht in een zelfgekozen project. Tot slot nodigen we een ervaren singer-songwriter/producer uit om ons feedback te geven.  
De opleiding eindigt met een toonmoment van onze muzikale projecten: live, online of in de vorm die het best bij jouw creatie past! Lees meer

Begeleiders: Bart Callebaut, Yannick Van Loo

Bron: UiTinVlaanderen.be

Yannick Van Loo, Bart Callebaut
Toon kaart OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4
3000 Leuven
za 13
maart 2021 van 10:00 tot 17:00
zo 14
maart 2021 van 10:00 tot 17:00
za 27
maart 2021 van 10:00 tot 17:00
za 24 april 2021 van 10:00 tot 17:00
za 8 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
za 22 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
WISPER
€ 248,0
Inschrijven
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9352
saskia@wisper.be
www.wisper.be