Contactimprovisatie: basis op donderdagavond

Kunst en kunsteducatie

Over contactimprovisatie: Contactimprovisatie (CI) vindt haar roots in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en fysiek contact.
Dat betekent: zich samen met een (of meerdere) danspartner(s) voortbewegen, zonder vastgelegde passen, doorheen de ruimteniveaus, van boven naar beneden en terug naar boven, gewicht delend, een eigen verhaal in het nu creërend, waarbij initiëren en volgen zich vermengen en één luisterend geheel worden.   Dat kan gaan van subtiel raken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot je partner op je schouder liften. En dat allemaal zonder vaste vormen of passen!
Wat je je daarbij moet voorstellen? Deze filmpjes geven je een idee: kijk hier en hier!
Over deze basiscursus: Tijdens deze reeks nemen we de tijd om de basisprincipes van contactimpro onder de loop te nemen, onderzoekend en spelend.
We behandelen fundamenten die bij contactimprovisatie horen, zoals rollen, sliden, vlot doorheen de ruimteniveaus bewegen, jezelf leren opvangen, gewicht delen, je lichaamsstructuur inzetten om te dragen, actief luisteren, helder communiceren ...
Verder werken we aan het ontwikkelen van onze eigen bewegingsvocabulaire, ons creatieve vermogen, opbouw van kracht en lichaamsbewustzijn. Het doel: met een beschikbaar en bewust lichaam de dans met een partner aangaan.
+++
Graag meer dansen? Deze reeks kan je naadloos combineren met de danslessen net ervoor: 4 weken bodywork into movement en 4 weken dans vanuit bewegingsonderzoek. Hedendaagse dans en contactimprovisatie zijn een ideale combi!
Op zoek naar meer contactimprovisatie? Je kan deze basiscursus ook volgen bij Siri Clinckspoor, tweewekelijks op vrijdagavond. En verder zijn er nog andere CI-workshops met Siri Clinckspoor (Laban efforts), Tommy Russo (acro partnering) en Ralf Jaroschinski (the center). Lees meer

Begeleiders: Mileen Borgonjon

Bron: UiTinVlaanderen.be

Mileen Borgonjon
Toon kaart Danspunt vzw
Sint-Salvatorstraat 18a
9000 Gent
do 10 december 2020 van 20:45 tot 22:15
WISPER
€ 96,0
Inschrijven
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9303
saskia@wisper.be
www.wisper.be