Criminaliteit voorspellen: big data of big brother? - AFGELAST

Wetenschap

Computer en techniek

Wim Hardyns van de Universiteit Gent praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over het voorspellen van criminaliteit aan de hand van computermodellen.
Lees meer

Wim Hardyns van de Universiteit Gent praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over het voorspellen van criminaliteit aan de hand van computermodellen. 


Kunnen we misdaad voorspellen en voorkomen? Hoe gaat ‘predictive policing’ in zijn werk? Wat zijn de voordelen en gevaren?

Het lijkt fictie, maar er wordt al volop mee geëxperimenteerd. Hoe? En hoe veranderen nieuwe technologieën het werk van de politie?


Professor Wim Hardyns staat stil bij de uitdagingen in het omgaan met big data en welke impact deze ontwikkelingen kunnen hebben op de maatschappij. Hij toont dit aan de hand van een concrete toepassing in predictive policing. Hierbij worden predictieve modellen gebruikt om criminaliteit te voorspellen met data uit verschillende organisaties.


Wetenschap Centraal

Wetenschap centraal is een programma ism met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.


Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Wetenschappers vertellen in een gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van moderator Sven Pichal over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend: voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Universiteit Antwerpen i.s.m. bibliotheek Permeke
ONLINE
woensdag 9 december 2020om 20:30
bibliotheek Permeke
gratis
Inschrijven
www.permeke.org/nl/event/69216/crimin...