Desideratorium 2 – Gelijkenissen met bestaande personen

Literatuur

In het laboratorium van de begeerte wordt dit keer onderzocht hoe schrijvers omgaan met hun personages, meer bepaald met de personages die zij in hun dagelijkse leven tegenkomen in de vorm van vrienden, kennissen, collega’s of toevallige passanten. Bekijk de voorstelling online op BdBTV. Lees meer

In Desideratorium 2: Gelijkenissen met bestaande personen praat literair journalist Dirk Leyman met auteurs Koen Sels, Asha Karami en Roderik Six over de manier waarop zij een personage vormgeven. 


Roderik Six spreekt over de naamloze ik-figuur in zijn nieuwste roman Monster en benadrukt en passant dat hij niet zo'n eikel is als de meeste van zijn personages - Roderiks woorden, niet de onze.


Asha Karami neemt ons mee in het drukbevolkte universum van haar poëziebundel Godface, met een ontregelende en meerstemmige 'ik' in de hoofdrol.


Koen Sels ontleedt op zijn beurt het hoofdpersonage in Generator, dat hij baseerde op zijn kunstenaarsvrienden. Eén van hen, Rinus Van de Velde, kreeg een gastrol in deze voorstelling.


Presentator en interviewer Dirk Leyman is overigens ook zeer onderlegd in het thema van de voorstelling, getuige zijn boek Lezen, een gebruiksaanwijzing: de wereldliteratuur in vijftig personages.  

 

Behoud de Begeerte
ONLINE
woensdag 24 maart 2021om 16:00
Behoud de Begeerte en Bibliotheek Permeke
gratis
www.permeke.org/nl/event/83887/behoud...