Filosofische leesclubs | De ongelovige Thomas heeft een punt

Literatuur

Naar aanleiding van de lezing ‘Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden’ door Johan Braeckman op do 25 februari organiseren we vier filosofische leesclubavonden rond zijn boek ‘De ongelovige Thomas heeft een punt’. Lees meer

Met Marc Devisscher en een glas wijn

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand en het boek in de andere, onder leiding van Marc Devisscher, jouw leeservaringen met andere lezers te delen? Op voorhand inschrijven is sterk aan te bevelen, wanneer een leesclub uitverkocht is kan een plaats niet meer gegarandeerd worden.


Filosofische lezing Johan Braeckman inbegrepen

Voorafgaand aan de lezing ‘Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden’ door Johan Braeckman op do 25 februari organiseren we vier filosofische leesclubavonden rond zijn boek ‘De ongelovige Thomas heeft een punt’. Marc Devisscher neemt je mee op onderzoek en deelt graag zijn en jouw gedachtenkronkels over dit thema zodat je helemaal klaargestoomd bent om de grote filosoof te ontmoeten. Bij inschrijving voor deze leesclubavonden (minstens 2) krijg je een ticket voor de lezing.

De vier avonden bijwonen wordt aanbevolen.


De ongelovige Thomas heeft een punt, een handleiding voor kritisch denken

De ongelovige Thomas heeft een punt (door Johan Braeckman en Maarten Boudry, voorwoord door Jean Paul Van Bendegem) werd verkozen tot Liberales-boek van het jaar en haalde de shortlist van de Socrates Wisselbeker. De apostel Thomas geloofde niet dat Jezus uit de dood was opgestaan. Hij eiste bewijzen. Christus nam het hem kwalijk: ‘Zalig zijn zij die niet zien en toch geloven.’ Maar Thomas had een punt. Buitengewone beweringen vragen om buitengewone bewijzen. Niemand is immuun voor pseudowetenschap, bijgeloof en irrationeel denken. We leggen makkelijk valse verbanden, maken verkeerde statistische inschattingen, zijn kwetsbaar voor drogredenen en vertrouwen te veel op onze waarneming en ons geheugen. Ook intelligente mensen ontsnappen hier niet aan. Zij zijn bovendien meer bedreven in het verdedigen en rationaliseren van aantoonbaar foute overtuigingen. Iedereen die de kwaliteit van zijn denken wil bevorderen, heeft baat bij dit boek.

Johan Braeckman
Bibliotheek Bist
Bist 1
2610 Wilrijk
do 4 maart 2021 van 20:15 tot 20:15
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 3,0
Inschrijven
www.ccdekern.be/nl/event/71816/filoso...