GEANNULEERD - Winteravond 2: Ann Peuteman "Grijsgedraaid: waarom we bang moeten zijn om oud te worden"

Persoon en relaties

Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag en brengen je oude Volvo naar een opkoper. Je moet een document ondertekenen waardoor je het beheer van je bankrekeningen afstaat. Zelf koken mag niet meer. In plaats daarvan krijg je elke dag een voedzame maaltijd aan huis geleverd. Voor jou geen frieten of pizza meer. Wil je nog vrijen, dan moet je dat zo stil en snel mogelijk doen. Er kan immers elk moment iemand binnenkomen. De reden? Je bent de 80 voorbij.
In haar boek Grijsgedraaid - waarom we bang moeten zijn om oud te worden beschrijft Knack-redactrice Ann Peuteman hoe we tachtigplussers alles uit handen nemen wat het leven leuk en spannend maakt: hun auto, hun geld, lekker koken, intimiteit, hun privacy ook. Allemaal met de beste bedoelingen. Daarbij gaan we voorbij aan het feit dat het volwassen, wilsbekwame mensen zijn die hun eigen beslissingen kunnen nemen - ook als we het er niet mee eens zijn. Dat moet anders. Dat kán ook anders. Lees meer

De toegangsprijs voor de lezing bedraagt 5 €. Reserveren is noodzakelijk: dit kan aan de balie in de bib, via bib@moerbeke.be of 09/346.79.50. Meer info in de bib van Moerbeke.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Moerbeke
Statiestraat 4
9180 Moerbeke-Waas
Van 17 december 2020 tot 17 december 2020
€ 5,0
bib@moerbeke.be
09/346 79 50
moerbeke.bibliotheek.be