Genderinclusieve maatschappij: Inke Gieghase

Persoon en relaties

Ben je nog niet helemaal thuis in de hele genderkoek of net hélemaal? Voel je vrij om te komen luisteren naar Inke Gieghase die diversiteit in al haar glorie zichtbaar wil maken. Lees meer

We leven in een superdiverse samenleving. Mensen zijn niet te herleiden tot enkel hun seksuele, biologische… achtergrond. Dit is een onderdeel van een groter geheel: onze identiteit. Zondag 17 mei is het IDAHOT, de internationale dag tegen holebi- en transfobie. Op deze dag vragen we aandacht voor homo, bi- en transgenderhaat. Elke gemeente en stad in Vlaanderen hangt dit jaar de regenboogvlag uit, in principe een groot succes. Toch zou meer dan 20% niet met iemand willen worden geassocieerd als hun gender niet duidelijk is en zegt bijna 30% dat er iets mis is met personen die zich man noch vrouw voelen (çavaria).

Inke Gieghase is al enkele jaren actief als mensenrechtenactivist. Daarnaast is die ook journalist, spoken word artiest en public speaker. Inke kaart LGBTQI+-onderwerpen aan in al het werk dat die doet en ijvert voor meer gelijkwaardigheid voor LGBTQI+-gemeenschappen in zowel binnen- als buitenland.

Waar: huisvandeMens Genk - Grotestraat 10
Wanneer: maandag 18/05 - 19u00 tot 20u30
Verplicht inschrijven: genk@deMens.nu of 089 51 80 40

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart huisvandeMens
Grotestraat 10
3600 Genk
maandag 18 mei 2020 van 19:00 tot 20:30
huisvandeMens Genk
gratis
genk@deMens.nu
089 51 80 40
www.vrijzinniglimburg.be