Leesclub | De studente

Literatuur

Voorafgaand aan het gesprek met Marieke de Maré en Elise Wuyts (op 25 maart) organiseren we twee leesclubavonden (Bult en De studente). Lees meer

Met Paul De Dijn en een glas wijn

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen? Op voorhand inschrijven is sterk aan te bevelen, wanneer een leesclub uitverkocht is kan een plaats niet meer gegarandeerd worden.


Literaire lezing Elise Wuyts en Marieke de Maré inbegrepen

Voorafgaand aan het gesprek met Elise Wuyts en Marieke de Maré (op 25 maart) organiseren we twee leesclubavonden (Bult en De studente). Met een ticket van één van deze twee leesclubs kan je een gratis ticket voor de lezing afhalen aan het onthaal van de bib of cc De Kern.


De studente

1882. De Studente klopt aan bij de Dokter. Ze is jong en ze is ambitieus. De wetenschappen beleven hoogtijdagen en de Dokter heeft met nieuwe, radicale ideeën baanbrekend werk verricht in de geneeskunde en de anatomie. Hij kan de Studente helpen in haar ambities. Maar ze is een vrouw die leeft in het preutse victoriaanse Engeland. En ze draagt een verleden met zich mee. De Dokter heeft zich onder raadselachtige omstandigheden op het platteland teruggetrokken. Ook hij torst een verleden. De Studente vertelt het verhaal van een ondoorgrondelijke, intieme relatie tussen de Studente en de Dokter, waarbij machtsspelletjes voortdurend de overhand nemen. Tot het verleden zijn definitieve schaduw werpt.

Elise Wuyts
Bibliotheek Bist
Bist 1
2610 Wilrijk
donderdag 18 maart 2021 van 20:15 tot 20:15
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 6,0
Inschrijven
www.ccdekern.be/nl/event/71812/leescl...