LICHT IN HET DONKER

Dance

“There is a crack in everything, that's how the light gets in” Leonard Cohen Lees meer

Deze workshopavond is een uitnodiging om via dynamische dans en mindful bewegen ruimte te creëren voor bezinning en je te verbinden met je wezenlijke zelf, de samenleving, de natuur, de essentie van een waardevol leven.

Tijd voor jezelf om in aandachtige aanwezigheid naar binnen te keren, in de rijkdom van het samen zijn.

Tijd om de donkere wintertijd die voor je ligt te verwelkomen, te onderzoeken wat jou beweegt, jou beroerd in je leven en los te laten wat je niet langer meer dient. Tijd om je te verbinden met het licht in jou, ruimte te creëren voor waarachtigheid, verlangens en intenties ontstaan vanuit je gehele wezen en hart.

Gedragen door
* de universele bewegings-hulpbronnen van Open Floor
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* en een eenvoudige maar diepgaande aanvullende oefening om je ervaring te integreren en te verbinden met het 'dagelijkse' leven
ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Om je te openen voor de hulp- en voedingsbronnen diep in en ver buiten jou. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je wezen en leven.

De avond biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers en wordt begeleid door Monika Körschner (geaccrediteerd OpenFloor & 5Ritmes docent).

Open Floor is een dynamische dansmeditatie en mindful bewegen in één. Om je hoofd leeg te maken, je meer bewust te maken van je lichaam, je hart te openen, je van spanning te ontladen, je energie te laten stromen, je nieuwsgierigheid te volgen, je dans te verdiepen. We dansen met een aantal bewegings-hulpbronnen. Bewust worden van bewegingen die er altijd al zijn, zoals adem, hartslag, en ontdekken waar gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken, ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, pauzeren, gerichtheid en ruimtelijk bewustzijn, je brengen in de dans. De docent mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot zeer energieke en verstilde dansen, tot samen dansen en alleen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
woensdag 11 november 2020 van 19:00 tot 22:00
Oost West Centrum
€ 20,0
owc.be/alle-cursussen/licht-in-het-do...