LUX Fotografie voor beginners

Kunst en kunsteducatie

Tijdens deze reeks leer je bewust fotograferen met je eigen camera. Bovendien ontdek je gaandeweg jouw eigen interesses en fascinaties en hoe je die op een creatieve manier in beeld kunt brengen. We steken van wal met de basiskennis en -technieken: diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Zo kun je gaan spelen met scherpte-diepte, belichting en beweging. ​ Het gevolg: je bent niet langer afhankelijk van toevallige voltreffers maar kiest zelf hoe je je onderwerp in beeld brengt. Naast de techniek leer je ook kijken. Wat is een sterk beeld? Hoe komt dat? Je stelt veel vragen en zoekt samen met de groep naar antwoorden.
Je wordt je bewust van compositie, kadrage, contrast, kleur en ritme. En hoe verschillende fotograferen daar gebruik van maken in hun werk. Je fotografeert alleen én in groep. Samenwerken en samen bespreken is een belangrijk element in deze cursus. We kaarten verschillende thema's aan. Niet alleen de klassiekers zoals stad- en portretfotografie maar ook hoe je met een serie beelden een verhaal vertelt.
Er is veel ruimte voor experiment. Daardoor verleg je immers je eigen grenzen en ontdek je nieuwe mogelijkheden! Lees meer

Begeleiders: Philippe Moreau

Bron: UiTinVlaanderen.be

Philippe Moreau
Toon kaart OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4
3000 Leuven
zo 7 maart 2021 van 10:00 tot 17:00 za 8 mei 2021 van 10:00 tot 17:00 zo 9 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
WISPER
€ 394,0
Inschrijven
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9268
saskia@wisper.be
www.wisper.be