LUX Kunsteducatieve vraagstukken - Volzet

Kunst en kunsteducatie

Actief kunst maken en beleven in groep is het doel van je lessen? Of je zet kunst in als middel tot creatieve groei?
Deze pittige LUX-opleiding is er voor iedereen die zijn eigen kunsteducatieve praktijk wil verruimen door samen met professionele lotgenoten een aanstekelijk onderzoek en dito discussies aan te gaan.
Gedurende vijf zondagen pakken we een brandend actueel vraagstuk uit de kunsteducatie aan, zoals:
waar liggen de kansen en mogelijkheden tot cross-overs vanuit jouw artistieke discipline? de evenwichtsoefening tussen sturing en vrijheid hoe diversifiëren in groepswerkvormen? evalueren en feedback geven in kunsteducatie is er plaats voor het ambacht in de actuele kunsteducatie? de wereld binnenbrengen of juist even buiten houden tijdens kunsteducatieve activiteiten?
Iedere sessie start met een gefundeerde input van de ervaren educatieve medewerkers van WISPER. Die vormt het vertrekpunt voor een actief werkproces waarbij reflectie, discussie en onderlinge uitwisseling een belangrijke plaats innemen.
We zetten boeiende educatieve experimenten op poten, waaraan iedereen meedoet vanuit zijn eigen ervaringen en achtergrond. Dat zorgt voor een wervelende en leerrijke dynamiek, waarbij je je nu eens volledig kan laten gaan als deelnemer en dan weer kennis deelt vanuit jouw specifieke expertise.
We leren van en met elkaar, over de verschillende domeinen heen: theater, beeldende kunsten, muziek, literatuur, dans, fotografie. Door de groepsdynamische aanpak maakt koudwatervrees voor elkaars artistieke discipline al gauw plaats voor een razend interessante kruisbestuiving. Je ontdekt daarbij verrassende verwantschappen én kweekt een frisse, nieuwe kijk op je eigen artistieke praktijk.
Om het maximum uit deze cursus te halen, moet je technisch vertrouwd zijn met minstens één van deze artistieke disciplines: beeldende kunsten, muziek, theater, dans, literatuur of fotografie. Die artistieke bagage is een voorwaarde om zelfstandig oefeningen te kunnen maken of te verzamelen vanuit jouw kunstvorm. Vermeld dus bij inschrijving zeker vanuit welke discipline je deelneemt. Lees meer

Begeleiders: Bart Callebaut, Eva De Mulder, Liesbet Verschueren, Mileen Borgonjon

Bron: UiTinVlaanderen.be

Liesbet Verschueren, Bart Callebaut, Mileen Borgonjon, Eva De Mulder
Toon kaart WISPER Gent
Dok Noord 4D 001
9000 Gent
zo 31 januari 2021 van 10:00 tot 16:30
zo 28 februari 2021 van 10:00 tot 16:30
zo 28
maart 2021 van 10:00 tot 16:30
zo 9 mei 2021 van 10:00 tot 16:30
zo 30 mei 2021 van 10:00 tot 16:30
WISPER
€ 197,0
Inschrijven
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9230
saskia@wisper.be
www.wisper.be