Met BOp vzw: Poëziecafe Lonely as a cloud... maar dan allemaal tezamen!

Het Brussels Ouderenplatform organiseert in samenwerking met De Markten en Muntpunt een succesrijke reeks poëzienamiddagen. Lees meer

Voordrachtgever is Ivo van Strijtem: dichter, vertaler, essayist, bloemlezer en leraar literaire creatie. “Poëzie moet uit haar boeken treden” beweert hij en die stelling maakt hij keer op keer waar. Het poëziecafé is net als Moeder Aarde: alles draait rond, alles keert terug. Of is het een mallemolen waarop de poëzieminnaars in het gezelschap van hun geliefde dichters graag een rondje meedraaien? ‘Verzen’, ‘versus’: alles keert terug. Zo ontmoeten we dit jaar opnieuw grote tenoren van de poëziegeschiedenis. Zoals altijd schenken wij ruime aandacht aan de Nederlandstalige poëzie. En telkens brengen we een (heel) oud en een (splinter)nieuw gedicht. Benieuwd of ze de confrontatie met elkaar aankunnen.

Deze voordrachten zijn mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen.

OPGELET!
Dit eerste poëziecafé wordt een experiment met een beperkt publiek (max. 15 deelnemers in de zaal, volledig coronaproof) met de mogelijkheid om online van thuis de bijeenkomst te volgen via Zoom. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer en internet. Wij bezorgen de deelnemers die inschrijven een link. Als je daarop klikt op de dag en uur van de voordracht zit je zo als het ware in de zaal en kan je zelfs vragen stellen en participeren. Voor wie nog niet gewerkt heeft met Zoom zullen we enkele dagen voordien een test doen, zodat je te weten komt hoe het in zijn werk gaat. Als je opteert om via zoom deel te nemen is dit gratis. Wie naar Muntpunt komt betaalt het voorziene bedrag.

Woensdag 20 januari 2021: Lonely as a cloud … maar dan wel allen tezamen!)
We graaien onbeschaamd in de grote grabbelton van de Engelse poëzie. De Brexit lappen we onbeschaamd aan onze laars. Enkele van mijn all time favourites krijgen het podium. Zo luisteren we wis en zeker naar William Wordsworthe en William Blake, maar evenzeer naar Philip Larkin, Wystan Hugh Auden en Ted Hughes, of naar de bijzonder talentvolle dames Carol Ann Duffy en Wendy Cope. Cees Buddingh’, anglofiel in hart en nieren, leidt het hoge gezelschap in.

Van 14 tot 15.15 uur in Muntpunt of thuis via zoom.

Hoe inschrijven: verplicht via het onthaal van het BOp
Zaterdagplein 6 - 1000 Brussel, tel. 02 210 04 60, info@bop.brussels

Bijdrage: 5 euro, met BOp-kaart 4 euro, met Paspartoe kansentarief 2 euro, mits 15 omruilpunten Paspartoe gratis. Gratis via Zoom.
De cultuurbon van de Paspartoe voor inwoners van het Brussels Gewest wordt ook aanvaard.

Door de coronamaatregelen is er geen koffiepauzevoorzien en wordt de voordracht beperkt in tijd.
Enkel wie ingeschreven is, kan deelnemen (ter plaatse inschrijven is helaas niet meer mogelijk!).

Betalen kan vooraf op rekeningnummer BE 67 4300 3759 7187 met in de mededeling ‘poëzie + datum + code 44050’.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart online
nvt
1000 Brussel
woensdag 20 januari 2021 van 14:00 tot 16:00
Brussels Ouderenplatform vzw (BOp vzw)
€ 5,0
02-210.04.60
info@bop.brussels
www.bop.brussels