Mindfulness MBCT, 8-weken groepstraining

Persoon en relaties

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

Hoe gaat het met je? Ik bedoel, hoe gaat het écht met je?
Heb jij het gevoel dat je steeds harder je best moet doen om een balans te vinden tussen werk, gezin en vrije tijd? Zit je niet lekker in je vel of heb je last van lichamelijke klachten?
Drijf jij steeds verder weg van je ware natuur?
Maakt de impact van covid-19 je angstig voor wat komen kan of ben je ontgoocheld in 'het nieuwe normaal'?
Wij mensen, kunnen heel wat leren van de natuur en de dieren om ons heen.

De mindfulness MBCT 8-weken training is een wetenschappelijk onderbouwd programma, gebaseerd op zowel het werk van Jon Kabat-Zinn (Mindfulness-Based Stress Reduction) als van Segal, Williams en Teasdale (Mindfulness-Based Cognitive Therapy).
Mindfulness is een manier van aandacht geven aan het huidige moment, zonder er meteen een oordeel aan vast te hangen. Deze manier van aandacht geven leert ons weer te genieten van de kleine rijkdommen in het leven. Het leert ons tevens beter om te gaan met stress en de uitdagingen in het leven doordat we bewuster zijn van onze gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties.
Eerst oefenen we op een zachte manier ons concentratievermogen. Zo kiezen we geleidelijk aan zelf waar onze aandacht naartoe gaat. Onze geest is namelijk gewend om constant af te dwalen en van alles te ‘denken’. Ondanks het feit dat dit grotendeels onbewust gebeurt, kost het tonnen energie.
Eens we onze aandacht beter kunnen sturen komt er ruimte vrij om oude patronen zoals piekeren, zelfkritiek, angst en stressoren te herkennen. Dit schept de mogelijkheid om daar niet langer in mee te gaan en stressopbouw te vermijden.
In elke sessie staat oefenen voorop: zittende en liggende meditaties, bodyscan, mindful lopen en mindful bewegen, mindful communiceren. Ook is er aandacht voor onderwerpen als stress en herkennen van de eerste signalen, emoties en gedachten, grenzen respecteren, acceptatie, keuzevrijheid en het uitbouwen van een zelfzorgplan. Daarnaast is er voldoende ruimte om persoonlijke oefenervaringen van deelnemers te bespreken. Daarom wordt er gesteund op vertrouwelijkheid en veiligheid tijdens de groepssessies. Niemand is verplicht te delen, mindfulness is vooral ont-moeten.
Na elke sessie wordt er gevraagd om thuis te oefenen, mindfulness is immers een vaardigheid die getraind moet worden.
Trainer: Martine Buyse, gecertificeerd trainer aan Instituut voor Aandacht en Mindfulness van David Dewulf/Rob Vincken. Lees meer

Inbegrepen zijn intake, digitale syllabus en audiobestanden en drankje tijdens de pauze.
Inschrijven via https://www.vitaflow.be/contact-1

Deelname is pas definitief na betaling.
Indien vragen rond de inhoud van de lessen: martine.buyse@outlook.com of 0478 33 10 37
De sessies gaan voornamelijk buiten door en soms tussen de ezels dus aangepaste kledij en gesloten schoenen zijn noodzakelijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Vitaflow
Zeelaan 66
8670 Koksijde
Van 12 oktober 2020 tot 7 december 2020
Martine Buyse Mindfulness & Heartfulness
€ 294,0
www.martinebuyse.be