Online Biodanza Gent voorjaarsreeks op maandagavond met Olga en Gaston

Gezondheid en zorg

Mogelijk is deze activiteit al gestart. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.

"Online als het moet, live als het kan en bij goed weer buiten" Lees meer

Wat is Biodanza?

Biodanza kan ons helpen om levensvreugde en kracht terug te winnen of ze te versterken. We herstellen de verbinding met ons lichaam en leren zo onze behoeften beter aan te voelen en ons zelfbeeld te versterken. Het is een weg naar meer vitaliteit en eigenwaarde: via eenvoudige dansen en oefeningen op specifiek uitgekozen muziek.
Biodanza geeft plezier, stimuleert de creativiteit, vermindert stress en zorgt voor ontspanning en het heropladen van onze energie.
Biodanza is een weg naar zelfwaardering en liefde: voor onszelf en voor de ander.

Waar komt het vandaan?

Biodanza is ontwikkeld in Zuid-Amerika door Rolando Toro (antropoloog, psycholoog, dichter) in de jaren ‘60 en groeide wereldwijd uit tot een holistische methode voor ontplooiing, ontwikkeling en integratie van het menselijk potentieel, door middel van muziek, dans en ontmoetingen in groep.

Hoe verloopt het?

De basis van Biodanza is de ‘Vivencia’ (Spaans voor ervaring). Dit is een ongeveer 1,5 uur durende danservaring die bestaat uit een bepaalde opeenvolging van eenvoudige dansen en oefeningen.
Danservaring is niet vereist, er worden geen danspasjes aangeleerd. Iedereen danst en beweegt vanuit zijn eigen kunnen. Het gaat hem om de vreugde in het bewegen en de bereidheid om mee te gaan op de impulsen van de muziek.
“Vivencias zijn de toegangspoorten tot een ruimte van puur zijn, een gebied waar er geen sprake meer is van tijd en waar we onszelf kunnen zijn in het hier en nu.” (Rolando Toro)

WANNEER: Op maandagavond van 11/01 t.e.m. 21/06/2021 (niet in schoolvakanties) van 19 u 30 tot 21 u 00

BIJDRAGE:
Kennismakingsreeks van 3 opeenvolgende lessen €30

INFO: bel of sms naar 0477/47 58 50

WAAR: Online via zoom, als het kan live en bij goed weer buiten

Als je de reeks wil volgen, graag een seintje aan Olga: 0477 47 58 50.

BEGELEIDERS:
Olga en Gaston zijn nu meer dan 25 jaar samen op pad, niet alleen als levenspartners maar ook op hun weg naar persoonlijke groei en bewustzijn. Ze zijn beiden opgeleid als lichaamstherapeut, als Biodanzadocent en ze lieten zich inspireren door tal van verdiepingscursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, tantra, familie-opstellingen, yoga, meditatie, … Samen willen ze via Biodanza mensen terug bij hun levensvreugde brengen en hen zo ondersteunen in hun groeiproces.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Freinetschool De Boomgaard
Bommelstraat 24
9000 Gent
Van 11 januari 2021 tot 21 juni 2021
La Verna vzw
€ 15,0
0477/475850