ONLINE | LUX Schrijven: van idee naar verhaal - Volzet

Kunst en kunsteducatie

Van idee naar verhaal: makkelijker gezegd dan gedaan. Op zes zondagen komen tijdens deze intensieve schrijfopleiding alle essentiële onderdelen van een goed onderbouwde tekst aan bod. We beginnen met inspiratie en eindigen met een coherente tekst.    11 oktober 2020: inspiratie en idee Je wilt wel schrijven want dat doe je graag. Maar je hebt geen idee waarover? Of het thema waar je mee speelt is nogal vaag? Een dag lang zoeken we naar manieren om je inspiratie te prikkelen. Voor je het weet, heb je (concrete) ideeën te over.
8 november 2020: personages en perspectief Personages dragen je verhaal. Maar hoe bouw je hen op? En wie van hen zal het verhaal uiteindelijk mogen vertellen? Vanuit welk perspectief? Voer genoeg om een dag lang mee aan de slag te gaan.
6 december 2020: kom plotten en let op je lijn  Hoe zit het met je lijn? Valt die wat magertjes uit en wil je meer body in je verhaal? Eerst gaan we brainstormen over je plot, dan teken je je verhaallijn(en) uit. We spelen vandaag advocaat van de duivel voor elkaar en kweken zo ijzersterke verhaallijnen.
10 januari 2021: dialogen en interactie Op een zeker moment in je verhaal lopen je personages elkaar tegen het lijf, wat voor de nodige spanning kan zorgen. Hoe verwoord je die dan? En hoe bouw je een dialoog op tussen personages? Gastdocente Anna geeft je een dag lang input en tips.
7 februari 2021: tijd en ruimte Geen verhaal zonder omgeving. Het waar en wanneer, de ruimte en de tijd begrenzen letterlijk je verhaal. Een kus tijdens een strandwandeling met de wind in je haren of in een piepklein berghokje met een bezemsteel in je rug … Een wereld van verschil, toch? En dan hebben we het nog niet eens over de tijd gehad.
7 maart 2021: schrijven is schrappen Je hebt de eerste versie af, nu begint de tweede ronde. Schrappen, schuiven, herschrijven, zoeken naar de beste verwoording voor die ene gedachte … Vanaf nu wordt je verhaal alleen maar beter. Lees meer

Begeleiders: Anna M. Hoogland, Joke Depuydt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Joke Depuydt, Anna M. Hoogland
Toon kaart OPEK - Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Vaartkom 4
3000 Leuven
zo 7 maart 2021 van 10:00 tot 17:00
WISPER
€ 292,0
Inschrijven
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9357
saskia@wisper.be
www.wisper.be