San Zimeon & Huicholes, Klimaatling & Amazone

Milieu en natuur

Politiek en maatschappij

Dat Dilbekenaren wereldburgers zijn kan je ontdekken tijdens deze expo van Blik op de wereld. Lees meer

Werp jouw Blik op de wereld: in de wandelgangen van Westrand steek je van 15 t.e.m. 26 april de grenzen over en bezoek je verschillende uithoeken van de planeet dankzij een pakkende fototentoonstelling van enkele Dilbekenaren die een stukje van wereld mee naar huis brachten.

San Zimeon Fest & Huicholes inheemse gemeenschap uit Mexico 

Deze tentoonstelling richt zich op Latijns-Amerika. We maken kennis met Mexicaanse kunst met invloeden van de traditionele Huicholes gemeenschap uit het Mexicaanse hooggebergte.


Klimaatling – Masereelfonds

Een veranderend klimaat leidt steeds meer tot milieurampen. Dit is vooral te merken in het Zuiden, waar droogte, voedseltekorten, stormen en moessonregens het moeilijk maken om te overleven. Migratie en vlucht vormen dikwijls een laatste uitweg. Het Masereelfonds geeft de klimaatvluchteling een stem.


Amazone - Inge Coorde en Stijn Jansen

Selva is een duotentoonstelling met werk van Inge Coorde en Stijn Jansen. Moeder en zoon — wonende op twee verschillende continenten — delen hun blik op de wereld met werk dat focust op het Amazoneregenwoud in Brazilië.

In augustus 2019 bezocht Stijn het wetenschappelijke natuurreservaat Adolfo Ducke in Brazilië tijdens LabVerde, een art residency dat kunstenaars onderdompelt in de magie van het regenwoud, onder begeleiding van wetenschappers. Inge is goudsmid en ontwierp een juwelencollectie gebaseerd op de plekken en materialen die Stijn fotografeerde of archiveerde. Tijdens de tentoonstelling kan je deze collectie ontdekken samen met de beelden en inspiratie waaruit ze zijn ontstaan.Toon kaart Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek
woe 15/04/20 om 09:00
Westrand
Bestel tickets
info@westrand.be