Schrijf jouw levensverhaal - individueel traject (6 sessies)

Literatuur

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven? Lees meer

Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.

Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.

Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang.

Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze.

Je kan bij mij terecht voor trajecten autobiografisch schrijven, zowel individueel als in groepsverband.

Terugblikken op mijn eigen leven door te schrijven, maakt me altijd weer wat wijzer. Alsof ik door de woorden aan het papier toe te vertrouwen, nieuwe dingen over mezelf te weten kom, die ik zonder schrijven nooit zou hebben ontdekt. Als ik mijn eigen schrijfsels nalees, lijkt het wel alsof ik ze vanop een afstand kan aanschouwen en tot inzichten over mezelf kan komen. Of zoals Soren Kierkegaard het zei: ‘Het leven moet voorwaarts geleefd worden, maar kan alleen achterwaarts begrepen worden.’

Voel jij ook zin (goesting) om met zinnen (een aaneenschakeling van woorden) na te denken over de zin (de betekenis en het pad) van jouw leven? Dan ga ik graag samen met jou aan de slag via een online traject! De intake gebeurt met een beeldgesprek, de verdere opvolging via mail. Op het einde van het traject zien we elkaar terug.

Ik bied je zes opdrachten aan. Jij stuurt me jouw schrijfsel door. Ik ben jouw eerste lezer: ik zeg wat me heeft geraakt, waar je mooie zinnen schreef, wat ik niet begrijp, wat verder uitgediept mag worden, … Ik lees met je mee, zodat jij aan het schrijven blijft.

Kijk op mijn site voor meer uitleg over de opdrachten: https://hetwoordisvanu.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ilse Bockstaele - Het woord is van u
Gaverse Steenweg 12
9860 Oosterzele
dinsdag 9 maart 2021 van 00:00 tot 23:59
Ilse Bockstaele
€ 145,0
ilse.bockstaele@telenet.be
0473 52 03 56
hetwoordisvanu.com